Adományozás

Közel 20 ország egyházi hátterű segélyszervezeteinek képviselői vettek részt az Ökumenikus Segélyszervezet által szervezett nemzetközi online fórumon. Az ACT Alliance európai tagszervezetei képviselőinek éves „találkozóján” a fő téma természetesen a koronavírus jelentette kihívások, és a járvány hosszú távú következményeinek kezelése voltak.

A találkozót Szentiványi Ilona, a Segélyszervezet Felügyelő Bizottsága elnökének nyitó áhítatát követően Lehel László elnök-igazgató nyitotta meg. A Segélyszervezet vezetője beszédében hangsúlyozta: bár a járvány megakadályozta a szervezetek képviselőit abban, hogy személyesen találkozzanak, azt nem tudja ellehetetleníteni, hogy erős közösségként, közös célokért dolgozzanak. Hangsúlyozta: a tagszervezetek nem nézői, hanem aktív résztvevői a nagy európai folyamatoknak és vitáknak, s bár gondolkodásuk lehet sokféle, a közös keresztény értékek erős alapot biztosítanak a közös munkához, összefogáshoz.

A találkozón a szövetség aktuális működési kérdéseinek és éves munkatervének áttekintését követően a találkozó meghatározó témája a COVID-19 segélyszervezetek munkájára gyakorolt hatása, a Fenntartható Fejlesztési Célok elérését hátráltató hatásai voltak, illetve több szervezet ismertette a járványhelyzetben végzett munkájának tapasztalatait.