Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Ukrajnai menekülteket segítő központot hoz létre Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet

A menekültközpont működéséről és az együttműködés részleteiről május 18-án sajtótájékoztató keretében számolt be Liu, Shih-chung, a Magyarországi Tajpej Képviseleti Iroda vezetője és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, akik ez alkalommal ünnepélyes keretek között írták alá a támogatási szerződést.

Az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai humanitárius segélyprogramja mellett most az ukrán menekülteket segítő magyarországi tevékenysége is fontos mérföldkőhöz érkezett. A tervek szerint június második felében megnyíló központ miközben természetbeni adományokkal látja el a rászorulókat (élelmiszer, higiénés eszközök, ruházat, gyermekápolási eszközök stb), információs, jogi, integrációs és lelki segítséget is nyújt.

A központ kiemelt tevékenysége a hosszú távú segítségnyújtás lesz azok számára, akik Magyarországon tervezik a jövőjüket. Az oktatáshoz, egészségügyi ellátáshoz jutás, a munkavállalás elősegítése, illetve felnőttképzések mellett a gyermekek gondozása és a nyelvtanulás terén is segítenek a majd a központ munkatársai. Külön figyelmet fordítanak majd továbbá a kísérő nélküli kiskorúak, a fogyatékkal élők és az idősek támogatására. Mind a felnőttek, mind a gyermekek számára szerveznek közösségi, illetve közösségépítő szabadidős és szemléletformáló programokat, hangsúlyt helyezve többek között a tehetséggondozásra és a társadalmi integráció elősegítésére is.