Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Játék határokkal

JÁTÉK HATÁROKKAL PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – December 15-ig lehet jelentkezni!

Az Ökumenikus Segélyszervezet – a Humánum Kft. és a Szerencsejáték Zrt. együttműködésével – pályázatot hirdet általános és középiskoláknak játékfüggőségi prevenciós program lebonyolítására.

A Játék határokkal program célja, hogy a diákok figyelmét ráirányítsuk a szerencsejáték veszélyeire, elősegítve így a tudatos játékot számukra.

A nyertes iskolák egyenként bruttó 730.000 Ft támogatásban részesülnek!

Játék_határokkal_2022_23_pályázati_adatlap

Játék_határokkal_pályázati_kiírás_2022_23

 

 

2017-ben a program új elemmel bővült: létrejött az Információs pontok hálózata, amely 7 helyszínen (Budapest, Debrecen, Miskolc, Kaposvár, Orosháza, Sopron, Szolnok) nyújt segítséget az érintetteknek. A hálózat kialakításának célja volt, hogy létrejöjjön egy ezzel a problémakörrel felkészülten foglalkozó hálózat, amely az érintetteknek hatékony és valós segítséget biztosít, és aktívan működő kapcsolatrendszert és kommunikációs csatornát épít ki a szerencsejáték-függőség témájával foglalkozó intézmények, az ellátórendszer tagjai között.

Prevenció

A prevenciós munka során a szakemberek rendhagyó osztályfőnöki órákat és szabadidős klubfoglalkozásokat tartanak általános és középiskolákban a diákok számára. A tanórákon elsősorban elméleti ismeretek átadására törekszenek, a klubfoglalkozásokon pedig a közösségi játék és élmény megélése a cél, hiszen a közösséghez tartozás és az ehhez kapcsolódó pozitív tapasztalatok hozzájárulhatnak a függőségek elkerüléséhez.

Integráció

A Játék határokkal program a megelőzés mellett a kezelésre is nagy hangsúlyt fektet. Az integrációs programelemben a szakemberek az érintettek és hozzátartozóik számára csoportfoglalkozásokat tartanak, amelyek bárki számára nyitottak, ingyenesek.
A csoportokhoz Debrecenben, Budapesten, Miskolcon, Kaposváron, Orosházán, Sopronban és Szolnokon lehet csatlakozni!

Disszemináció

A disszemináció során egyrészt a szakma, másrészt a szélesebb társadalmi rétegek figyelmét is felhívjuk a problémára. Ennek érdekében szakmai napokat szervezünk, rajzpályázatot hirdetünk, fesztiválokon vettünk részt, valamint kiadványokon, plakátokon, szórólapokon keresztül is népszerűsítjük a programot.

Letölthető dokumentumok

Még többet tudhatsz meg a modellprogramról készített kiadványainkból. Szakembereknek elérhetőek a foglalkozások tartásához szükséges  módszertani anyagok.
Ezenfelül megtalálható itt az elégedettségről szóló összesítés a „Játék határokkal: Közösségekben a szerencsejáték-függőségről” című pedagógus-továbbképzési program kapcsán.

Letölthető dokumentumok

Partnerünk a Játék határokkal programban