Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Játék határokkal

A járványhelyzet ideje alatt is van segítség! Az ország bármely pontjáról ingyenesen kérhetnek segítséget, akik úgy érzik elhatalmasodott rajtuk vagy családtagjukon a játékszenvedély.

Amennyiben az alábbi 7 pontból bármelyiket tapasztalod magadon vagy ismerősödön, hívd a Játék határokkal Információs pontok valamelyikét! Keresd akkor is a szakembereinket, ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy érintett vagy-e a szerencsejáték-függőségben!

Információs pontok az ország 7 városában

2017-ben a program új elemmel bővült: létrejött az Információs pontok hálózata, amely 7 helyszínen (Budapest, Debrecen, Miskolc, Kaposvár, Orosháza, Sopron, Szolnok) nyújt segítséget az érintetteknek. A hálózat kialakításának célja volt, hogy létrejöjjön egy ezzel a problémakörrel felkészülten foglalkozó hálózat, amely az érintetteknek hatékony és valós segítséget biztosít, és aktívan működő kapcsolatrendszert és kommunikációs csatornát épít ki a szerencsejáték-függőség témájával foglalkozó intézmények, az ellátórendszer tagjai között.

Prevenció

A prevenciós munka során a szakemberek rendhagyó osztályfőnöki órákat és szabadidős klubfoglalkozásokat tartanak általános és középiskolákban a diákok számára. A tanórákon elsősorban elméleti ismeretek átadására törekszenek, a klubfoglalkozásokon pedig a közösségi játék és élmény megélése a cél, hiszen a közösséghez tartozás és az ehhez kapcsolódó pozitív tapasztalatok hozzájárulhatnak a függőségek elkerüléséhez.

Integráció

A Játék határokkal program a megelőzés mellett a kezelésre is nagy hangsúlyt fektet. Az integrációs programelemben a szakemberek az érintettek és hozzátartozóik számára csoportfoglalkozásokat tartanak, amelyek bárki számára nyitottak, ingyenesek.
A csoportokhoz Debrecenben, Budapesten, Miskolcon, Kaposváron, Orosházán, Sopronban és Szolnokon lehet csatlakozni!

Disszemináció

A disszemináció során egyrészt a szakma, másrészt a szélesebb társadalmi rétegek figyelmét is felhívjuk a problémára. Ennek érdekében szakmai napokat szervezünk, rajzpályázatot hirdetünk, fesztiválokon vettünk részt, valamint kiadványokon, plakátokon, szórólapokon keresztül is népszerűsítjük a programot.

Letölthető dokumentumok

Még többet tudhatsz meg a modellprogramról készített kiadványainkból. Szakembereknek elérhetőek a foglalkozások tartásához szükséges  módszertani anyagok.
Ezenfelül megtalálható itt az elégedettségről szóló összesítés a „Játék határokkal: Közösségekben a szerencsejáték-függőségről” című pedagógus-továbbképzési program kapcsán.

Letölthető dokumentumok

Partnerünk a Játék határokkal programban