Adományozás
Játék határokkal

Játék határokkal

Segítünk, hogy ne legyen függőség a játék!

JÁTÉK HATÁROKKAL PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – November 30.ig lehet jelentkezni!

Az Ökumenikus Segélyszervezet – a Humánum Kft. és a Szerencsejáték Zrt. együttműködésével – pályázatot hirdet általános és középiskoláknak játékfüggőségi prevenciós program lebonyolítására.

A Játék határokkal program célja, hogy a diákok figyelmét ráirányítsuk a szerencsejáték veszélyeire, elősegítve így a tudatos játékot számukra.

A nyertes iskolák egyenként bruttó 730.000 Ft támogatásban részesülnek!

Játék határokkal pályázati felhívás – 2023_24

Játék határokkal pályázati adatlap – 2023_24

 

Információs pontok az ország 7 városában - Szerencsejáték függőség

Függőséget jelent a szerencsejáték? Az ország bármely pontjáról ingyenesen kérhetsz segítséget, ha úgy érzed elhatalmasodott rajtad vagy családtagjaidon a játékszenvedély.

Amennyiben az alábbi 7 pontból bármelyiket tapasztalod magadon vagy ismerősödön, hívd a Játék határokkal Információs pontok valamelyikét!

 • Budapest: 061 466 4455
 • Debrecen: 06-70-797-6433
 • Miskolc:  06-46-561-227
 • Kaposvár: 06-30-726-4409
 • Orosháza: 06-30-862-0066
 • Sopron: 06-30-827-7010
 • Szolnok: 06-56-378-460

Keresd akkor is a szakembereinket, ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy érintett vagy-e a szerencsejáték függőségben!

Információs pontok az ország 7 városában - Szerencsejáték függőség

2017-ben a program új elemmel bővült: létrejött az Információs pontok hálózata, amely 7 helyszínen (Budapest, Debrecen, Miskolc, Kaposvár, Orosháza, Sopron, Szolnok) nyújt segítséget az érintetteknek. A hálózat kialakításának célja volt, hogy létrejöjjön egy ezzel a problémakörrel felkészülten foglalkozó hálózat, amely az érintetteknek hatékony és valós segítséget biztosít, és aktívan működő kapcsolatrendszert és kommunikációs csatornát épít ki a szerencsejáték-függőség témájával foglalkozó intézmények, az ellátórendszer tagjai között.

A Játék határokkal programról röviden

A Játék határokkal program célja a szerencsejáték-függőség kezelése és megelőzése komplex módon: a prevención, az integráción és a disszemináción keresztül.
A program 2012-ben modellprogramként indult útjára a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Humánum Kft. szakmai együttműködésében, és mára már egy hiánypótló kezdeményezéssé nőtte ki magát.

A <b>Játék határokkal</b> programról röviden
Prevenció

Prevenció

A prevenciós munka során a szakemberek rendhagyó osztályfőnöki órákat és szabadidős klubfoglalkozásokat tartanak általános és középiskolákban a diákok számára. A tanórákon elsősorban elméleti ismeretek átadására törekszenek, a klubfoglalkozásokon pedig a közösségi játék és élmény megélése a cél, hiszen a közösséghez tartozás és az ehhez kapcsolódó pozitív tapasztalatok hozzájárulhatnak a függőségek elkerüléséhez.

Integráció

Integráció

A Játék határokkal program a megelőzés mellett a kezelésre is nagy hangsúlyt fektet. Az integrációs programelemben a szakemberek az érintettek és hozzátartozóik számára csoportfoglalkozásokat tartanak, amelyek bárki számára nyitottak, ingyenesek.
A csoportokhoz Debrecenben, Budapesten, Miskolcon, Kaposváron, Orosházán, Sopronban és Szolnokon lehet csatlakozni!

Disszemináció

Disszemináció

A disszemináció során egyrészt a szakma, másrészt a szélesebb társadalmi rétegek figyelmét is felhívjuk a problémára. Ennek érdekében szakmai napokat szervezünk, rajzpályázatot hirdetünk, fesztiválokon vettünk részt, valamint kiadványokon, plakátokon, szórólapokon keresztül is népszerűsítjük a programot.

Eredmények

Eredmények

Letölthető dokumentumok

Még többet tudhatsz meg a modellprogramról készített kiadványainkból. Szakembereknek elérhetőek a foglalkozások tartásához szükséges  módszertani anyagok.
Ezenfelül megtalálható itt az elégedettségről szóló összesítés a „Játék határokkal: Közösségekben a szerencsejáték-függőségről” című pedagógus-továbbképzési program kapcsán.

 • Játék határokkal_2023_24_ pályázati adatlap 393,01 KB Letöltés
 • Játék határokkal_2023_24_Pályázati kiírás 530,92 KB Letöltés
 • Módszertani kézikönyv klubfoglalkozásokhoz és rendhagyó osztályfőnöki órákhoz – JH 5,04 MB Letöltés
 • Függelék a módszertani kézikönyvhöz – Játék határokkal 268,96 KB Letöltés
 • Tematika a foglalkozásokhoz – Játék határokkal 794,50 KB Letöltés
 • Játék határokkal – pedagógus elégedettségi felmérés 744,93 KB Letöltés
Partnerünk a Játék határokkal programban