Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Élménydús elő-gyermeknap sztárokkal az Ökumenikus Segélyszervezetnél

1353 – NYÚJTSUNK EGYÜTT KAPASZKODÓT! – 3000 gyermek támogatására indított országos gyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet

 

Budapesti élménynapot szervezett vidéki intézményeiből meghívott rászoruló gyermekek számára az Ökumenikus Segélyszervezet május 27-én, pénteken. A városligeti elő-gyereknap a Magyar Zene Házában kezdődött, ahol meglepetésként Wolf Kati énekes és Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, a segélyszervezet önkéntesei és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató fogadta az osztálynyi kisdiákot. Az interaktív kiállítás megtekintése után játékos csoportfoglalkozások, közös zenés program és ebéd is része volt a tartalmas programnak. Az ezt követő ligetben tett séta pedig a Városligeti Műjégpályához tartozó Csónakázótóhoz vezetett, ahol a gyerekeknek további vidám élményekben volt részük.

Az Olaszliszkáról, Miskolcról, Kaposvárról, Felsődobszáról, Vizsolyról és Boldogkőújfaluról érkezett gyerekeket a rendezvényen köszöntő Gáncs Kristóf elmondta, hogy Kapaszkodó gyermekfejlesztő programja keretében központjaiban összesen több mint 3000 nehéz körülmények között élő gyermekkel foglalkozik rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet. Olyan gyerekekkel, akik a segélyszervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben. Gyerekekkel, akiknek nem lennének meg a szükséges eszközeik a tanuláshoz; akik nem járhatnának az iskolán kívüli korrepetálásra, fejlesztő foglalkozásokra. Gyerekekkel, akik soha nem élhetnék meg a felhőtlen nyári táborozás varázslatos élményét. „Miközben továbbra is változatlan erővel folytatjuk az ukrajnai háború elől menekülőket támogató rendkívüli segélyprogramjainkat, fontosnak tartjuk, hogy azokra is ráirányítsuk a figyelmet, akik Magyarországon szorulnak rá a támogatásunkra. Azért hirdetünk összefogást, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermeknek nyújthassunk kapaszkodót a felzárkózáshoz”– hangsúlyozta a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Ez az alkalom és az országos intézményhálózatában szervezett események kapcsolódnak az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó kampányához, melynek keretében hátrányos helyzetű gyerekeket segítő egész éves országos tevékenységükre gyűjtenek pénzadományokat. A május közepén indult akciót a 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet támogatni. Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy minél több gyermeknek adhassanak ESÉLYT a szegénység okozta hátrányok leküzdésére az egész évben zajló fejlesztő foglalkozások és nyári gyermektáborok keretében.

Az adománygyűjtéshez bárki tud csatlakozni a további módokon is:

 

Segítség minden korosztálynak a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez

Az Ökumenikus Segélyszervezet biztos kezdet gyermekházaiban már a születéstől segítik a legkisebbek egészséges fejlődését, a hátrányok kialakulásának megelőzését. Tanoda programjában és Jelenlét pontjain a gyermekek pedagógusoktól és fejlesztő szakemberektől kapnak segítséget a hátrányaik ledolgozásához, s a digitális, modern eszközökkel tartott foglalkozásokon játékká válik a tanulás. Bentlakásos és napközis táboraiban az élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyerekfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezet szakemberei. Átmeneti otthonaiban a munkatársak mindent megtesznek, hogy a gyerekek a megtapasztalhassák az otthon biztonságát, és családjukkal együtt esélyt kaphassanak a továbblépésre. Itt minden korosztályból vannak gyerekek az újszülöttől a középiskolásig. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja nélkülöző családok és gyermekek tízezreit támogatja évente élelmiszerrel, ruhával, tanszerrel egész évben.