fbpx
Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Szemléletformálás

Hiszünk abban, hogy azzal is tehetünk egy jobb világért, ha felhívjuk a figyelmet segítő munkánkkal összefüggő társadalmi és globális problémákra. A közösségépítés fontos részének tekintjük megmutatni az ok-okozati összefüggéseket, elmagyarázni, hogy mit miért teszünk. Nemcsak együttgondolkodásra, hanem közös cselekvésre is hívunk mindenkit, szemléletformáló programsorozatunk jelmondatával: Formáld Te is a világot!

a szeretet nem árt

2014-től rendszeresen indítunk társadalmi célú kampányokat a kapcsolati erőszak, illetve gyermekbántalmazás elleni küzdelem részeként. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a megelőzés fontosságára és gyakorlati segítséget kínáljunk az érintetteknek. A program keretében szervezetünk szakértői rendszeresen tartanak prevenciós és szemléletformáló órákat középiskolákban.

Ismerd meg programunkat!

Ne csak szurkolj, segíts!

Az Ökumenikus Segélyszervezet csapatának tagjai azért állnak rajthoz sportversenyeken, hogy ráirányítsák a szurkolók figyelmét a Segélyszervezet célkitűzéseire, és minél több embert változtassanak szurkolóból aktív segítővé.

Ismerd meg futócsapatunkat!

Játék határokkal

Debrecenből indult, ma már az ország 7 városában működő modellprogramunk keretében rendhagyó osztályfőnöki órákon, klubfoglalkozásokon és táborokban hívjuk fel a tizenévesek figyelmét a szerencsejátékok világában, illetve a világhálón rájuk leselkedő veszélyekre. Programunkhoz kapcsolódóan helyi szakembereink vezetésével önsegítő csoportot is indítottunk a függőségtől szabadulni akaró játékosok számára.

Ismerd meg programunkat!

Világzabáló és a visszacsinálók

Szemléletformáló program Észak-Irakban végzett munkánkhoz kapcsolódóan. A figyelemfelhívás fő eszköze egy homokanimációs kisfilm, amely alapjául a “Világzabaló és a visszacsinálók” című mese szolgál - ezt Lackfi János írta 2019-ben olyan történetek alapján, melyeket munkatársaink gyűjtöttek Irakban. A történetet Cakó Ferenc dolgozta fel homokanimációs formában.

Több információ a programról