Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Ukrajna

Hogyan segítünk?

Regionális központ - Beregszász

Megerősítettük beregszászi központunkat, mely jelentős szerepet vállal a több százezer térségbe érkező belső menekült ellátásában. A kialakult élelmiszer- és áruhiányt Magyarországról indított szállítmányokkal enyhítjük, melyek kezelésére új raktárközpontot hozunk létre.

Több mint 200 menekült szállót és helyi szociális intézményt támogatunk Kárpátalja mindegyik járásában. Emellett azokat a helyben maradó rászorulókat is támogatjuk, akik a háború következményei miatt nélkülöznek. Munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk a jelentős magyar lakossággal bíró településekre.

Humanitárius Központ - Kijev

Segítségnyújtásunkat a háború első három hónapjában  folyamatosan új földrajzi régiókra tudtuk kiterjeszteni, valamint újabb segélynyújtási módszereket tudtunk alkalmazni. Amint Kijev megyében befejeződtek a harcok, Segélyszervezetünk azonnal megkezdte a humanitárius munkát a felszabadult területeken. Ezt szolgálja az újonnan létrejött humanitárius központ is Kijevben, ami a Segélyszervezet mellett a Finn Church Aidnek is otthont ad, későbbiekben pedig minden Ukrajnában dolgozó ACT Alliance tagszervezet otthonává válhat..

Új humanitárius központot hoztunk létre Kijevben, amely jelenleg az Ökumenikus Segélyszervezet és a Finn Church Aidnek (FCA) ad otthont, viszont a későbbiekben az összes Ukrajnában dolgozó ACT Alliance  tagnak lehet majd otthona.

Regionális központ - Lemberg

Lembergi irodánk már a háború első napjaiban felállt a Nyugat-Ukrajnába áramló belső menekültek és a befogadó közösségeik támogatásának céljából. Az iroda munkatársai a Kárpátokon túli humanitárius munkát koordinálják.  A kézzelfogható segítség (élelmiszer- és higiéniai csomagok) mellett készpénzes segítségnyújtási programokon keresztül támogatják a belső menekülteket, emellett pedig figyelmet fordítanak a gyermekek speciális igényeire és a pszichoszociális segítségnyújtásra is.

 

 

 

 

Helyi partnerszervezeteink

Segélyszervezetünk több helyi partnerszervezettel szoros együttműködésben végzi munkáját Ukrajnában. Az adott városban, régióban már több éves, évtizedes tapasztalattal rendelkező szervezetek révén személyre szabott, gyors és hatékony segítséget tudunk nyújtani a háború által leginkább érintetteknek.

Az együttműködések egy része már 2015 óta tart, a háború kitörése után pedig még szorosabbá vált. Ezeknek is köszönhető, hogy az egyik első nemzetközi segélyszervezetként kezdhettük meg a segítségnyújtást Délkelet-Ukrajnában. Helyi partnereink közé tartozik a Santis Alapítvány Zaporizzsjában, a Zlatograd Alapítvány Dnyipróban, a Liga Women Cserkasziban és Poltavában, valamint az Etalon Alapítvány Ivano-Frankivszkban.

Így segítünk

Munkánkat sokoldalú megközelítés és rugalmasság jellemzi minden területen a kézzelfogható, természetbeni támogatástól a pszicho-szociális segítségnyújtáson át a jogi tanácsadásig. Az alapos helyszíni felméréseknek és a helyi partnerekkel való szoros együttműködésnek köszönhetően mindenhol a helyi szükségletekre reagálva tudunk segítséget nyújtani.

Rendszeres segélyszállítmányokat indítunk Magyarországról, amelyek nagyrészt tartós élelmiszereket, valamint higiéniai és gyermekápolási cikkeket tartalmaznak. A kézzelfogható támogatáson túl nagy hangsúlyt helyezünk a menekültek egyéni támogatására, a nemzetközi készpénzes módszertan szerint, illetve pszichoszociális segítségnyújtás révén.

Támogató partnereink