Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Nyugat-Balkán

Glina középiskolájának helyreállítása

A helyi koordináció és felmérések alapján az Ökumenikus Segélyszervezet a Sziszek-Monoszló megyében található Glina település középiskolájának helyreállításába kapcsolódott be. A súlyosan megrongálódott épület menthetőnek bizonyult, így a strukturális javítások elvégeztével - amire várhatóan 2023-ban kerül sor - Segélyszervezetünk az oktatás színvonalának biztosítását célzó fejlesztéseket hajt majd végre az iskolában. Az adományból újra életet lehelünk az üres és romos könyvtárba, cseréljük a különböző, földrengésben tönkrement laborok és oktatási műhelyek technikáját, emellett pedig a hasonló sorsú multimédiás eszközparkot is felújítjuk.

A glinai középiskola felújításáról itt olvashat bővebben.

Mobil lakókonténerek a földrengéskárosultaknak

A földrengést követően otthonukat elvesztett bajbajutottak megsegítésére Segélyszervezetünk 23 magyar vállalat, valamint a Külgazdasági és Külügymisztérium támogatásával lakó- és szaniterkonténereket helyeztünk el két, a katasztrófa által súlyosan érintett településen. Az összesen 120 (108 lakó- és iroda, valamint 8 szaniterkonténer) mobil egység fele-fele részt lett elosztva Sziszek megyeközpont és Lekenik falu között. Mindössze három hónappal a földrengés után a mobilkonténerek már álltak is, és 2021. április 20-án át is adták azokat a szerencsétlenség által súlyosan érintett lakosságnak.

Petrinja I. számú általános iskolájának újjáépítése

A tervek értelmében teljesen új, 20 osztályos általános iskolai épület épül a Hungary Helps Program támogatásából a földrengésben menthetetlenül megsérült intézmény helyére. Az előkészítések, valamint az engedélyes tervek benyújtását követően 2022. júniusában kezdődött meg az új iskolaépület kivitelezése, a munkálatok jó ütemben zajlanak és várhatóan 2024 év elején fejeződnek be.

Hogyan segítünk?

Híreink a térségben folyó munkánkról

Támogató partnereink