fbpx
Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Ingyenes pénzügyi tanácsadás bántalmazottaknak

Pénzügyi döntéseink hosszú időre meghatározzák az életünket. Optimális esetben az elérhető lakás- és áruhitelek, családtámogatási rendszerek segítenek megvalósítani azon céljainkat, amelyek elérésével nyugodtabban, komfortosabban, boldogabban élhetünk. Sajnos azonban nem mindig minden alakul jól, nem látunk a jövőbe.

Van, hogy valamilyen betegség, vagy munkahely elvesztése húzza keresztül a számításainkat. Még nehezebb a helyzet, ha a családon belül olyan nem várt dolgok történnek, amik alapjaiban változtatják meg terveinket, sőt egész életünket.

A kapcsolati erőszak áldozatai nagyon nagy nehézségekkel kerülnek szembe. Rettegnek attól,  hogy akivel együtt élnek, mikor veri meg őket újra, attól, hogy mikor töri össze megint az önbecsülésüket, mikor kell megtenniük olyat, amit nem szeretnének, mikor korlátozzák, szigetelik el őket a szeretteitől.

A kapcsolati erőszaknak van azonban egy másik oldala is, ami megnehezíti az áldozatok döntéseit, ami ellehetetleníti a kilépési szándékukat, odakötözi a bántalmazóhoz egy életre, vagy éppen az új életük felépítése elé gördít óriási akadályokat. Az anyagi nehézségek, melyek sorozatát a bántalmazó kapcsolat az esetek többségében szintén magával hozza. Közösen felvett hitelek, kezességvállalások, megigényelt családtámogatások, melyek egykor a lehetőségeket hozták el, a bántalmazó helyzetben azonban a lehetetlennel állítják szembe az erőszakot elszenvedőt. Nem is beszélve azokról az esetekről, amikor a bántalmazó kényszerítette az erőszak érintettjét arra, hogy felvegyen egy – egy hitelt, vagy az ő nyomására vállalta a kezességet.

Mit lehet ilyenkor tenni? Át tudja-e ütemezni a hiteleket a bántalmazott? Van-e olcsóbb? Van-e valamilyen plusz segítség, amit ilyenkor igénybe vehet az érintett ?

Támogató partnerünk: