Adományozás

Humanitárius krízis Afganisztánban

világ legnagyobb humanitárius válsága zajlik jelenleg Afganisztánban. Emberek milliók szorulnak azonnali humanitárius segítségnyújtásra.

Az elmúlt hónapok drasztikus politikai változásai, a természeti katasztrófák, az aszály és a COVID-19 világjárvány következményei családok és gyerekek millióit taszították az éhínség közelébe. Kétségbeesésükben egyre többen arra kényszerülnek, hogy eladják bútoraikat, háztartási felszerelésüket, sőt egyre többen adják el gyermeküket, hogy a testvéreik ne haljanak éhen. A kilátástalan helyzetben egyre többen döntenek úgy, hogy elhagyják szülőföldjüket, ezzel tovább mélyítve a migrációs válságot is.

A kialakult helyzet miatt eddigi legnagyobb és legkomplexebb humanitárius segélyprogramunkat kezdtük meg a közép-ázsiai országban, melynek keretében több mint 250 ezer embernek nyújtunk alapvető élelmiszer támogatást, jelentős mértékben hozzájárulva az éhezés elleni küzdelemhez.

Adományoddal most segíthetsz, hogy mérsékeljük az éhezést, és segíthessük a nélkülöző családokat.

Támogatásod most ételt, életet jelenthet! 

Csatlakozz Te is az összefogáshoz! Csatlakozom

Humanitárius válság

Így segítünk

Az éhezés megszüntetésére irányuló projektek során 15 ezer tonna (1500 teherautónyi) alapvető élelmiszert osztunk ki, valamint pénzalapú támogatást nyújtunk 77 000 embernek. A családi szintű rászorultság-felmérések után a rászorulók biometrikus azonosítást követően szereznek jogosultságot a hat hónapon keresztül tartó támogatásra. A helyszínen tartózkodó magyar munkatársak irányításával több mint 200 afganisztáni munkatárs vesz részt a szükségletek felmérésében.

Az élelmiszerosztások során különös figyelmet fordítunk az alultáplált gyermekekre és a kisgyermekes családokra, akik speciális tápszereket is kapnak.

Az azonnali élelmiszer- és higiéniai támogatáson felül igyekszünk gondoskodunk az azonnali és személyre szabott megélhetési lehetőségek biztosításáról, az oktatás újraindításáról, valamint sürgősségi támogatást nyújtunk a mezőgazdasági termelésben résztvevőknek, hogy az alapvető élelmiszerek előállítása biztosított legyen.

Így <b>segítünk</b>
Segítsünk együtt az éhezőknek! Én is segítek
ökumenikus segélyszervezet