Adományozás
Családok

Családok

Kiút a szegénységből

Kiemelt célunk, hogy esélyt kínáljunk a krízishelyzetbe került és a szegénységből kiutat kereső családoknak. Így az átmeneti segítségen túl minden eszközzel arra törekszünk, hogy kitörési lehetőséget nyújtsunk a szegénységből a család számára. Országos intézményhálózatunkban dolgozó szakembereink nemcsak kézzelfogható segítséget nyújtanak a legrászorultabbak számára, hanem segítenek képessé válni a családoknak arra, hogy nehézségeiket, problémáikat önállóan oldják meg.

Hazánkban

Valódi esély az újrakezdésre

Valódi esély az újrakezdésre

5 családok átmeneti otthonát működtetünk, ahol a szülő(k) és a gyermekek családként együtt maradva kapnak valódi esélyt a továbblépésre. Tapasztalt szakembereink a család helyzetét feltérképezve, velük szorosan együttműködve nyújtanak személyre szabott segítséget. A családok az itt töltött 1-1,5 év alatt életvezetési, jogi, pszichológiai, szociális és álláskeresési segítséget is kapnak az önálló újrakezdéshez.

Segítség krízishelyzetbe került családoknak

Segítség krízishelyzetbe került családoknak

Célunk az azonnali, hatékony és rugalmas segítségnyújtás mindazon gyermekes családoknak, akik egy krízishelyzet, vagy súlyos anyagi probléma miatt gyors segítségre szorulnak, és a támogatással megelőzhető, hogy tartósan nehéz helyzetbe kerüljenek.
A szervezetünkhöz érkező egyéni segélykérésekkel külön intézmény, az Országos Segélyközpont foglalkozik, mely évente több tízezer kérést kezel szilárd szakmai elvek mentén, körültekintően.

Modellprogram Kastélyosdombón

Modellprogram Kastélyosdombón

Kastélyosdombón egyedülálló családok átmeneti otthona intézményt hoztunk létre 2013-ban. Az itt működő modellprogram különlegessége, hogy a szülők elméleti és gyakorlati mezőgazdasági és állattenyésztési képzésben vesznek részt, és bekapcsolódnak az intézmény területén kialakított mintagazdaság tevékenységébe. A programban sikeresen részt vevő családok számára a kiköltözést követően lehetőséget kínálunk a térségben való letelepedésre sorsfordító házaink egyikében.

További információk modellprogramunkról
Térségfejlesztés

Térségfejlesztés

Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű régiójában, a Gönci járásban 2018-ban kezdtük meg a térség felzárkóztatását célzó tevékenységünket. A Végtelen lehetőség elnevezésű projekt keretében Vizsoly és Boldogkőújfalu településeken Jelenlét Pontokat hoztunk létre, Boldogkőújfalun pedig Biztos Kezdet Gyerekházban nyújtunk segítséget hátrányos helyzetű kisgyermekes családoknak.

Felzárkózó települések

Felzárkózó települések

Segélyszervezetünk elejétől fogva részt vett a „Felzárkózó települések” elnevezésű kormányzati program megvalósításában. Ennek segítségével Lakócsán, Kastélyosdombón, Vizsolyban, Boldogkőújfalun, Felsődobszán és Pusztakovácsi-Kürtöspusztán kezdünk meg közösségfejlesztésen alapuló komplex felzárkóztató tevékenységet. A leghátrányosabb helyzetű települések támogatása hiánypótló szolgáltatások és folyamatos helyszíni jelenlét biztosításával valósul meg.

Szakmai alapelveink

Nem tartós segélyezési formákban gondolkodunk. Szolgáltatásaink kialakításakor arra törekszünk, hogy a családok ne kerüljenek függő helyzetbe, ne szoruljanak hosszú távon támogatásra.

Személyre szabott programokkal segítjük a családok megerősítését, hogy hozott problémáikban képesek legyenek pozitív változások elérésére. Célunk a krízishelyzetek, problémák átfogó kezelése, valamint hogy a családok aktívan vegyenek részt nehézségeik megoldásában. A felzárkózás alapja az együttműködés, ezért igyekszünk fokozatosan növelni az ellátottak saját felelősségét helyzetük megoldásában, és motiválni, segíteni őket az önálló életvitel megteremtésében.

<b>Szakmai alapelveink</b>

Számok tükrében