fbpx
Segíts Te is a Hegyi-Karabahból menekülőknek!
Segítek
Adományozás
Etiópia

Etiópia

Etiópiában elsősorban a legszegényebb lakosság támogatására koncentrálunk az oktatás, a megfelelő élelmezés és a vízellátás biztosításával. A Hungary Helps Program támogatásával Addisz-Abebában nyitott képviseletünk fő feladata a megélhetést, a fenntartható mezőgazdaságot és a gyermekek számára minőségi oktatást biztosító projektek megvalósítása.

2011-ben, az országot sújtó kíméletlen szárazságra reagálva vízgazdálkodási programot hajtottunk végre, kutakat rehabilitáltunk és víztározót építettünk; mindezzel 5 000 ember élethelyzetén javítva. Emellett 25 000 menekülttáborban élő ellátásához és egy iskola teljes körű felszereléséhez járultunk hozzá.

A humanitárius helyzet Etiópiában 2021-re jelentősen romlott, az előre megjósolt aszály elérte az országot, és a 2022-es ukrajnai háború nyomában elszálló élelmiszerárakkal kombináltan fejtette ki pusztító hatását. Ma több, mint 20 millió embernek van szüksége humanitárius segítségre és védelemre. A tigréi konfliktuson, valamint az országszerte tapasztalható erőszakos cselekményeken, és az aszályon túl árvizek is sújtják az országot.

2021-ben segélyszervezetünk mezőgazdasági és oktatási projektek megvalósításával segített a nélkülözőknek a délnyugat-etiópiai Gambella tartományban. Tierkodi régióban egy 4 tantermes iskola épült fel, míg Itang kebelében közel 4000 ember ivóvíz ellátását megoldó ivóvíz kutat adtunk át. Mindkét területen megvalósultak további megélhetést segítő programok is, ennek keretében egy-egy gépesített malmot létesítettünk, melyet a települések női kollektívái üzemeltetnek majd. Ezen felül halászati eszközöket, vetőmagot valamint bárányokat és kecskéket is szétosztottunk a nélkülöző lakosságnak. Mindezen eszközök és juttatások fenntartható használatához közösségeket szerveztünk, melyek képzését is magunkra vállaltuk.

2022-ben új projektekbe kezdtünk: az oromiai Nyugat-Guji zónában elsősorban a mezőgazdaság fejlesztését és a megélhetés javítását tűztük ki célul, öntözéses gazdálkodás bevezetésével növelve az aszály és konfliktus sújtotta lakosság élelmiszerbiztonságát. Első lépésként négy közösség számára építettünk vízszivattyús kutakat és forrásházakat. A projekt oktatási komponensének köszönhetően 215 kedvezményezett kaphatott iskolai tananyagokat és tanszereket.

Afar tartomány a fejlesztési projektek szempontjából az egyik legelhanyagoltabb terület, korlátozott szociális szolgáltatások, rossz infrastruktúra, alacsony adminisztratív kapacitás és mélyszegénység jellemzi. A tartományban mindenekelőtt azt szeretnénk elérni, hogy minél több gyermek számára válhasson alternatíva a munka helyett a tanulás. Ennek érdekében iskolákat újítunk fel, növeljük a minőségi oktatás lehetővé tevő tanári kapacitásokat, továbbá piacképes szakmai képzéseket szervezünk munkanélküli fiataloknak, hogy könnyebben megélhetést találjanak szülőföldjükön.

A projekt oktatási komponensének kétharmados készültségénél sikeresen befejeződött három iskolai tanterem és az iskolai könyvtár felújítása és berendezése, elkészült egy fedett étkező a higiénikus és biztonságos étkezés biztosítására, valamint az iskolához kapcsolódó óvodát is felújítottuk és elláttuk kinti és benti fejlesztő eszközökkel, játékokkal. A projekt keretében a vízellátó rendszert és az iskolai illemhelyeket is felújítottuk, sőt a meglévő létesítményeket 12 vízcsappal és egy 5 köbméteres víztározóval, illetve külön női higiéniai szobával bővítettük ki.

Hogyan segítünk ?

  • Oktatás fejlesztése Oktatás fejlesztése
  • Mezőgazdaság fejlesztése Mezőgazdaság fejlesztése
  • Vízgazdálkodás Vízgazdálkodás
  • Infrastruktúra-fejlesztés Infrastruktúra-fejlesztés
  • Humanitárius segítségnyújtás Humanitárius segítségnyújtás

Aktuális projektjeink során

Támogató partnereink
Lebonyolító partnereink
ökumenikus segélyszervezet