Adományozás
Etiópia

Etiópia

Etiópiában elsősorban a legszegényebb lakosság támogatására koncentrálunk az oktatás, a megfelelő élelmezés és a vízellátás biztosításával. A Hungary Helps Program támogatásával Addisz-Abebában nyitott képviseletünk fő feladata a megélhetést, a fenntartható mezőgazdaságot és a gyermekek számára minőségi oktatást biztosító projektek megvalósítása.

2011-ben, az országot sújtó kíméletlen szárazságra reagálva vízgazdálkodási programot hajtottunk végre, kutakat rehabilitáltunk és víztározót építettünk; mindezzel 5 000 ember élethelyzetén javítva. Emellett 25 000 menekülttáborban élő ellátásához és egy iskola teljes körű felszereléséhez járultunk hozzá.

2021-ben, történelmének egyik legnagyobb humanitárius krízisével szembenéző Etiópiában segélyszervezetünk mezőgazdasági és oktatási projektek megvalósításával segített a nélkülözőknek a délnyugat-etiópiai Gambella tartományban. Tierkodi régióban egy 4 tantermes iskola épült fel, míg Itang kebelében közel 4000 ember ivóvíz ellátását megoldó ivóvíz kutat adtunk át. Mindkét területen megvalósultak további megélhetést segítő programok is, ennek keretében egy-egy gépesített malmot létesítettünk, melyet a települések női kollektívái üzemeltetnek majd. Ezen felül halászati eszközöket, vetőmagot valamint bárányokat és kecskéket is szétosztottunk a nélkülöző lakosságnak. Mindezen eszközök és juttatások fenntartható használatához közösségeket szerveztünk, melyek képzését is magunkra vállaltuk.

2022-ben új projektekbe kezdtünk: az oromiai Nyugat-Guji zónában elsősorban a mezőgazdaság fejlesztését és a megélhetés javítását tűztük ki célul, öntözéses gazdálkodás bevezetésével növelve az aszály és konfliktus sújtotta lakosság élelmiszerbiztonságát. Afar tartományban mindenekelőtt azt szeretnénk elérni, hogy minél több gyermek számára válhasson alternatíva a munka helyett a tanulás. Ennek érdekében iskolákat újítunk fel valamint a minőségi oktatás lehetővé tevő tanári kapacitásokat növeljük, továbbá munkanélküli fiataloknak is hirdetünk piacképes szakmai képzéseket, hogy könnyebben elhelyezkedhessenek szülőföldjükön.

Hogyan segítünk ?

  • Oktatás fejlesztése Oktatás fejlesztése
  • Mezőgazdaság fejlesztése Mezőgazdaság fejlesztése
  • Vízgazdálkodás Vízgazdálkodás
  • Infrastruktúra-fejlesztés Infrastruktúra-fejlesztés
  • Humanitárius segítségnyújtás Humanitárius segítségnyújtás

Aktuális projektjeink során

Támogató partnereink
Lebonyolító partnereink
ökumenikus segélyszervezet