Adományozás

Központi elérhetőségek

 

Országos Koordinációs Központ:

Cím: 1221, Budapest, Kossuth Lajos u. 64.

Telefonszám: (+36-1) 382-0700

E-mail: segelyszervezet@segelyszervezet.hu

Segítség a háború elől menekülőknek

Általános információk: (+36-1) 382-0700
Természetbeni adományokat (tartós élelmiszert) országszerte 400 Foxpost csomagautomatában, illetve kiemelt intézményeinkben várunk. Részletek itt.
Önkéntes felajánlás:
jelentkezz ide kattintva honlapunkon egy űrlap kitöltésével.
Szállás vagy szolgáltatás felajánlásokat a karpataljaert@segelyszervezet.hu e-mail címen, illetve a +36 70 664 8645 telefonszámon fogadunk.
Vállalati felajánlásokat kérjük a csr@segelyszervezet.hu e-mail címre küldeni. 

Országos Segélyközpont – segélykérések kezelése

Telefonszám: (+36-1) 289-0056
Mobil: 06 30/ 828-27-78,
(munkanapokon 9 és 13 óra között hívható)

E-mail: segelykozpont@segelyszervezet.hu

 

Összes intézményünk elérhetőségei ide kattintva tekinthetők meg.

Hova forduljak?

Keresd Segélyközpontunkat a segelykozpont@segelyszervezet.hu e-mail címen vagy (+36-1) 289-0056 (munkanapokon 10 és 14 óra között hívható). KÉRJÜK, olvasd el előtte az oldal alján található tájékoztatónkat a Segélyközpont munkájáról.

Vészhelyzetben azonnali segítség kérhető az alábbi oldalon található elérhetőségeken. Online anonim tanácsadás honlapunkon ide kattintva.

Szerencsejáték-függőknek 7 városban működtetünk információs pontot: Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Kaposváron, Orosházán, Sopronban, Szolnokon.

Segélyközpontunkhoz kapcsolódó kérdések

A szervezetünkhöz az ország egész területéről érkező egyéni segélykérések kezelését külön intézmény, az Országos Segélyközpont végzi. Központunk a krízishelyzetben lévő egyéneknek, családoknak nyújt segítséget az életüket súlyosan megnehezítő szükséghelyzetek enyhítésével.

Segélyközpontunk a támogatás formáját a kérelmező aktuális élethelyzete és szükségletei alapján határozza meg. Minden beérkezett kérelmet egyedileg bírálunk el. Szakembereink minden esetben megvizsgálják, milyen támogatási forma lehet a legmegfelelőbb az adott probléma leküzdésére. A segítségnyújtás kiterjedhet az adósságkezelési tanácsadásra, természetbeni támogatásra (pl. tartós élelmiszer, ruhaadomány, tanszertámogatás stb.), illetve jelenthet rezsi kifizetésében nyújtott segítséget, valamint szociális és információs tanácsadást is. Pénzbeli támogatást szakmai alapelveinknek megfelelően nem áll módunkban nyújtani.

Az, hogy tudunk-e segítséget nyújtani egyaránt függ a segítségkérés természetétől és a szervezetünkhöz érkező adományoktól. Az elbírálás a kérések beérkezésének sorrendjében történik: sajnos csak a szervezetünknek felajánlott adományok mértékéig tudunk támogatást nyújtani. Azokról a kérésekről, amelyeket nem áll módunkban támogatni, munkatársaink visszajelzést küldenek, továbbá a kérelmezőket tájékoztatják arról, milyen támogatási formákat vehetnek igénybe az állami ellátórendszeren belül.