Szolidaritási akció: Humanitárius válság a Közel-Keleten
Segítek
Adományozás

Az egyre súlyosbodó közel-keleti humanitárius válság hatására egymilliónál is több ember hagyta el otthonát az 5,5 milliós lakosú Libanonban. A menekülők ellátása ennek megfelelően hatalmas feladat, amelyben a helyi keresztény egyházi partnerén keresztül az Ökumenikus Segélyszervezet is részt kíván venni. A szükségletek átfogó felmérése alapján a Segélyszervezet helyi partnerszervezete élelmiszer- és higiéniai termékeket tartalmazó csomagokat, matracokat és takarókat biztosít az oktatási- és közintézményekben kialakított átmeneti szállásokra érkező menekülteknek.

A Middle East Council of Churches – a Segélyszervezet helyi partnere – a segélyakciók lebonyolításában kiemelten támaszkodik azokra a libanoni keresztény közösségekre, akik az ellátás első vonalában segítenek. Az Ökumenikus Segélyszervezet közel-keleti regionális koordinátora, Dékány Bence elmondta:

„A jelenlegi helyzetben elengedhetetlen, hogy támogassuk azokat a befogadó közösségeket is, akik éjt-nappallá téve dolgoznak azon, hogy a mindenüket hátrahagyva útnak induló családoknak ne az utcán kelljen meghúzniuk magukat.”

Ismeretes, a Segélyszervezet még a múlt héten indított szolidaritási akciót a közel-keleti konfliktus eszkalációjára reagálva. A helyi keresztény közösségekkel együttműködésben végzett hatékony és célzott segítségnyújtásban való részvétel Magyarországról is lehetséges.

A Segélyszervezet ezért arra kéri adományozóit, hogy fejezzék ki szolidaritásukat a menekülőkkel és csatlakozzanak a szolidaritási akcióhoz. Ez a 1353-as adományvonal hívásával, a www.segelyszervezet.hu oldalon bankkártyával, illetve banki átutalással a 11705008-20464565-ös számlaszámon „Közel-Kelet” megjelöléssel is lehetséges.