Szolidaritási akció: Humanitárius válság a Közel-Keleten
Segítek
Adományozás

Stratégiai partnerségi szintre emeltük 2019-ben kezdődött egyedülálló együttműködésünket a Sauska Borászattal. A megállapodást Pohl Péter Bálint, a Sauska ügyvezető igazgatója és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója írta alá a vállalat tokaji borászatában. Az egyezmény értelmében a borászat évi minimum 10 millió forinttal támogatja a rászoruló hazai családokat segítő munkánkat. Az ünnepélyes alkalmon jelen volt Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövet, illetve részt vett támogatói közösségünk több képviselője is. Az együttműködésnek köszönhetően a Borászat ma már három bor – egy száraz tokaji furmint, egy vörös villányi cuvée és egy hagyományos érlelésű pezsgő – értékesítése után palackonként 1500 forint adományt ajánl föl Segélyszervezetünknek.

Pohl Péter Bálint az esemény kapcsán elmondta:

„Több mint öt éve támogatjuk a Segélyszervezet munkáját, folyamatosan bővítve ezt az immár három borból álló egyedi címkés sorozatot. A folyamatosság és a kiszámíthatóság ugyanúgy fontos a borászatban, mint a karitatív munkában. Ezért is örülünk, amikor konkrétan látjuk a segítő munka erejét és értelmét, többek között a Segélyszervezet Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei intézményeiben, vagy az országos Iskolakezdés Együtt! akció során, amelyekhez sok kisgyermekes munkatársat foglalkoztató családi cégként szintén könnyen kapcsolódunk. Ami partnereink, a borok vásárlói számára egy palack elegáns ajándékbor, az a Segélyszervezetnek köszönhetően sok család számára ételt jelenthet az asztalon, és ennél többet nem kívánhatunk.”
„Ahol bor van, ott barátság is van - tartja a mondás. Az Ökumenikus Segélyszervezet legfőbb értéke pedig az a széleskörű társadalmi összefogás, mely a jó cél érdekében építve közösséget köti össze a vállalatokat, magánszemélyeket, támogatókat és rászoruló embertársainkat. A Sauska Pincészet hosszú ideje elkötelezett partnerünk, akik az egyedülálló jótékonysági borok árusításából befolyt adományok mellett számos pénzadománygyűjtő kampányunk alkalmával is csatlakoztak az összefogáshoz. Akkor is mellettünk álltak, amikor a covid vagy a többszörösére megnőtt energiaárak veszélyeztették a rászoruló családokat segítő munkánkat, jelentős támogatással segítve az erre a célra létrehozott Folytatási Alapunkat. A mostani, négy évre szóló stratégiai partnerségi elköteleződés is példaértékű, melyért ezúton is köszönetet mondunk”

– emelte ki Lehel László elnök-igazgató.

Mint ismeretes, a korábban a vállalati partnereink számára üzleti ajándékcsomagként beszerezhető jótékonysági borok ma már magánszemélyek számára is elérhetők a Sauska webshopjában, így bárki vásárolhat – akár ajándékba – a különleges italokból.