Adományozás

2 millió forintos segélyakcióval támogatja a Segélyszervezet a szilvásváradi és nagyvisnyói villámárvíz károsultjait

Hétfőn házról házra járva mérték fel a villámárvíz okozta károkat az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai Szilvásváradon és Nagyvisnyón. Az első felmérések szerint a víz legkevesebb 15 házban okozott jelentős károkat megsüllyedt ingatlanokat, sérült padlóburkolatokat, tönkrement bútorokat hagyva maga után. A segélyszervezet munkatársai a felmérésekkel egyidejűleg fertőtlenítő- és tisztítószereket adtak át a károsultaknak, illetve több szivattyúval is segítettek a kármentésben.

A károk összesítését követően az Ökumenikus Segélyszervezet 2 millió forintos segélyakcióról döntött. A keretösszeggel a károsult családokat építőanyag, bútor, háztartási gép formájában fogja támogatni, szükség szerint.  A segélyakciót az Ökumenikus Segélyszervezet a Vodafone Humanitárius Alapból valósítja meg.

Mint ismeretes, a június 11-én, hétfőn hajnalban hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék és a megáradt patakok jelentős károkat okoztak Szilvásváradon és Nagyvisnyón. A villámárvíz kapukat, kerítéseket döntött ki, utakat, kerteket rongált meg, valamint számos család otthonának pincéjét, szuterénjét, lakóterét víz öntötte el. Az áradás saras, hordalékos területeket hagyott maga után a település köz- és magánterületein egyaránt.