Adományozás

A Tesco adománykuponok értékesítésével támogatja szervezetünk Kapaszkodó programját

Segítsd Gyuszika és társainak fejlesztéséért

Gyuszika nemrég még súlyos beszédhibában szenvedett, családja pedig lakhatási problémákkal küzdött. Az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó programjának hála, mára biztonságos menedéket találtak, a kisfiú pedig már magabiztosan beszél. A Segélyszervezet nemcsak neki, hanem évről évre összesen 3000 nehéz sorsú gyermeknek nyújt kapaszkodót, melynek egyik legfőbb anyagi forrását a Tescónál értékesített adománykuponok jelentik. Idén a vásárlók május 3. és 31. között támogathatják a tevékenységet az áruházlánc kasszáinál, valamint online kapható kuponok vásárlásával. A befolyt összegből így több ezer hátrányos helyzetű hazai gyermek fejlesztését és felzárkózását segíthetik.
Az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó gyermekfejlesztő programja keretében összesen több mint 3000 nehéz körülmények között élő gyermekkel foglalkozik rendszeresen.

Ezek a gyerekek a szervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben, valamint nem érhetnék el a szükséges eszközöket és képzéseket a tanuláshoz, illetve az iskolán kívüli fejlesztő foglalkozásokhoz. Közéjük tartozott Gyuszika is, a súlyos beszédhibás kisfiú, akinek családja lakhatási problémákba ütközött, idősebb testvérei pedig komoly elmaradásban voltak az iskolai felkészülésben. A Segélyszervezet logopédusának segítségével Gyuszika azóta már magabiztosan beszél, felkészítőre járó testvérei jól teljesítenek a tanórákon olyannyira, hogy egyikük legutóbb kitűnő tanuló is lett, a család pedig a Segélyszervezet miskolci átmeneti otthonában talált biztonságos menedéket.

A történet csupán egy a több ezer nehéz sors közül, melyek jobbra fordulhattak a Kapaszkodó tevékenysége és a program számára biztosított anyagi források révén. Az adománygyűjtés egyik fő résztvevőjeként évről évre a Tesco is hozzájárul ahhoz a munkához, ami kapaszkodót nyújt a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez. A vállalat az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnereként idén is adománykuponok értékesítésével támogatja a segítő munkát. Az áruházlánc vásárlói ezúttal a május 3. és 31. között a Tesco áruházak pénztárainál és önkiszolgáló kasszáinál kapható 250 forintos, valamint a Tesco és a Wolt weboldalán elérhető 250, 500 és 1000 forintos kuponok vásárlásával vehetik ki részüket a jótékonysági tevékenységből.

„Stratégiai partnerségünk az Ökumenikus Segélyszervezettel több mint egy évtizede tart. Ennek keretében vásárlóinkkal és kollégáinkkal együtt rendszeresen veszünk részt adománygyűjtő akciókban, hogy támogassuk azokat, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. A fiatalok fejlesztése, képzése kiemelten fontos számunkra, ezért is csatlakoztunk legutóbb partnerként az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány által létrehozott Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnáziumhoz. Még fontosabb talán azonban, hogy azok is esélyt kapjanak a szellemi fejlődésre, akiknek élethelyzetükből eredően ez nem adatott meg. Az ország legnagyobb adománygyűjtő csapataként tavaly több mint 20 millió forintot gyűjtöttünk össze, melyet a Tesco 21 millió forintra egészített ki. Bízom benne, hogy vásárlóinkkal közösen most is minél magasabb összeggel segíthetjük a hátrányos körülmények között élő családokban nevelkedő gyermekek felzárkózását”– mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója kiemelte: „A Tesco az elmúlt évek krízisei során – a járványhelyzetben, a háborús és energiaválságban – számtalanszor bizonyította, hogy valódi stratégiai partnerként támaszkodhatunk rájuk, ha baj van. Elkötelezettségüket a társadalmi szerepvállalás terén ennél már csak az bizonyítja jobban, hogy mindezen nehézségek közepette nem engedték el a hosszú távú programjaink támogatását sem. Gyerekek ezreinek esélyt adó Kapaszkodó programunk fenntartásénak mára egyik legfontosabb alappillérévé vált a Tesco tavaszi kuponos gyűjtése, így nagyon reméljük, hogy a vásárlók most is sokan csatlakoznak, hogy az összefogás erejével lehessünk ott a legkisebbek mellett.”

Segítsd Gyuszika és társainak fejlesztéséért