Adományozás

Az „EMBERIBB JÖVŐ – HAJLÉKTALANOK BENTLAKÁSOS INTÉZMÉNYÉNEK MODERNIZÁLÁSA GYULÁN” című projekt kapcsán újabb infrastrukturális fejlesztést hajtott végre az Ökumenikus Segélyszervezet.

A kedvezményezett neve: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
A projekt címe: Emberibb jövő – Hajléktalanok bentlakásos intézményének modernizálása Gyulán
A szerződött támogatás összege: 75 575 360 forint
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt azonosító száma: EFOP-2.2.3-17-2017-00035

A  projekt, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával, 2018.01.01-2019.12.10. között valósult meg. A projekt fő célkitűzése a Segélyszervezet fenntartásában álló gyulai Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelyének modernizációja volt, az ellátási feltételek, illetve az ellátottak életminőségének javítása érdekében.

A Segélyszervezet Éjjeli Menedékhelye a gyulai Szociális és Fejlesztő Központ részeként működik, amely 34 férőhelyet biztosít a rászorulók részére. A pályázat során a Segélyszervezet az épület belső felújítását, akadálymentesítését tervezte, valamint a szakmai program felülvizsgálatát, módosítását. Célunk volt továbbá a munkatársak munkahelyi körülményeinek javítása, és a munkatársak és az ellátottak felkészítése a változásra, az új funkciók használatára.

Az épület felújítása élhetőbb körülményeket biztosít, akadálymentesítése pedig lehetőséget nyújt arra, hogy önellátásra képes, de mozgásukban korlátozott rászorulókat fogadjon az intézmény.

A projekt forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította.