Nyújtsunk együtt kapaszkodót!
Segítek
Adományozás

Ukrajna – Határtalan segítség

Segítsünk együtt a háború elől menekülőknek!

Ukrajnában milliók számára vált kézzelfogható valósággá a háború. Családok, idősek és fiatalok keltek útra a harcok sújtotta területekről.

Az Ökumenikus Segélyszervezet azonnali segítséget nyújt azoknak a menekülőknek és menekülteknek, akik kénytelenek voltak mindenüket hátrahagyni, és átfogó segélyprogramot indított a háború hatásai miatt nélkülözők támogatására.

Országos adománygyűjtést hirdetünk a szomszédos országban kialakult háborús helyzet miatt szükséges humanitárius segélyprogramunk támogatására.

Читайте про нашу роботу українською мовою!

<b>Segítsünk</b> együtt a háború elől <b>menekülőknek!</b>
Segítsünk együtt a háború elől menekülőknek! - Ukrajna Én is segítek

Hogyan segítünk?

Kárpátalja – segítség a menekülteknek és a helyben maradóknak Ukrajnában

Megerősítettük beregszászi központunkat, mely szükség esetén több tízezer térségbe érkező menekült ellátását képes támogatni. A kialakult élelmiszer- és áruhiányt Magyarországról indított szállítmányokkal enyhítjük. A menekült szállók és helyi szociális intézmények mellett azokat a helyben maradó rászorulókat is támogatjuk, akik a háború következményei miatt nélkülöznek. Munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk a jelentős magyar lakossággal bíró településekre.

Lemberg – nemzetközi összefogás a menekültekért Ukrajnában

Lembergben humanitárius központot és raktárbázist hoztunk létre, hogy hatékonyan tudjuk segíteni a térségbe érkező menekülteket és a befogadó közösségeket. A kézzelfogható segítség mellett figyelmet fordítunk a gyermekek speciális igényeire és a pszichoszociális segítségnyújtásra is. A magyar adományozók szolidaritását kifejező adományok célba juttatásán túl az ACT Alliance tagjaként lembergi irodánk koordinálja az egyházi hátterű segélyszervezeteket tömörítő nemzetközi szövetség segélyprogramját.

Ukrán-magyar határ – segítség a menekülő családoknak

Segítő pontot hoztunk létre a beregsurányi határátkelő ukrajnai oldalán, Asztélynál, ahol élelemmel, teával, takarókkal, gyermekápolási cikkekel, melegedővel és mobil WC-k telepítésével segítjük a hosszú órákig várakozó menekülőket. Szükség esetén magyar és ukrán nyelvű információkkal is szolgálunk, arról, hogyan tudnak Magyarországon átmeneti szállást találni.

Segítség Ukrajna 10 régiójában

Június végéig egy átfogó, összesen 1 milliárd forint értékű következő segélyprogramot hajtunk végre. Ennek keretében havi mintegy 250 tonna segélyárut szállítunk Magyarországról Ukrajnába a rászorulók támogatására. A segélyszállítmányok legnagyobb arányban (átlagosan 70%-ban) tartósélelmiszereket tartalmaznak, kisebb részben (mintegy 30%-ban) pedig higiéniai és gyermekápolási cikkeket.

A nagyszabású segélyprogram 10 régiót érint: Kárpátalján túl a segélyprogram kiterjed Lemberg, Ternopil, Ivano-Frankivszk, Csernyivci, Dnyipro, Zaporizsje, Harkov, Poltava, Cserkaszi városokra, illetve azok térségére.

Magyarország – menekültek befogadása, elhelyezése

Több intézményünkben, Budapesten, Debrecenben, Miskolcon krízisszállásokat hoztunk létre, ahol átmeneti időre fogadjuk és segítjük a hazánkba érkező menekülteket. Partnereink felajánlásainak köszönhetően további jelentős szálláskapacitással is rendelkezünk, így szükség szerint menekült családok százainak nyújtunk menedéket. A vonattal Budapestre érkezőknek a BOK Sportcsarnokban kialakított tranzitváróban nyújtunk segítséget: a segélyponton főként adományokkal és információközléssel támogatjuk a menekülteket. Ezen a helyszínen a civil szervezetek közötti koordinációt is segélyszervezetünk munkatársai látják el.
A repülőtéren egy gyereksarok felállításával és működtetésével, valamint az átmeneti szálláshelyekre szállítással segítjük az akár napokig várakozó családokat.

Ukrajnai munkánk háttere

Az Ökumenikus Segélyszervezet közel két és fél évtizede rendelkezik állandó jelenléttel Ukrajnában. Beregszászban található képviseletünk ma már Kijevben hivatalosan bejegyzett, országos kiterjedésű tevékenységet végző szervezet központja. Lembergben létrehozott humanitárius központunk pedig nemzetközi programjaink koordinációját végzi. Az adományok célba jutását és munkánk hatékonyságát évtizedes ukrajnai jelenlétünk mellett a kárpátataljai kormányzóval kötött együttműködési megállapodás, a 2014-ben kezdődő válság során kialakított mechanizmusok, nemzetközi és helyi partnerekkel való szoros együttműködések segítik.

Hogyan segíthetsz?

 • Segélyprogramunk egyszerűen támogatható bankkártyás adományozással ezen az oldalon, illetve a 11705008-20464565 számlaszámon „Ukrajna” megjelöléssel.
 • Deviza utalása esetén az alábbi számlákon várjuk az adományokat:
  • EURO számlaszám (IBAN): HU 13-1176-3842-0065-8885-00000000
  • USD számlaszám (IBAN): HU 39-1176-3842-0073-9012-00000000
  • Bank neve: OTP Bank Nyrt.
  • Számlatulajdonos: Hungarian Interchurch Aid
  • SWIFT kód: OTPVHUHB
 • Önkéntes felajánlás: jelentkezz ide kattintva honlapunkon egy űrlap kitöltésével – munkatársaink megküldik az aktuális önkéntes lehetőségeket.
 • Természetbeni adományokat (tartós élelmiszert) országszerte 400 Foxpost csomagautomatában várunk. Részletek itt.
 • Szállás vagy szolgáltatás felajánlásokatkarpataljaert@segelyszervezet.hu e-mail címen, illetve a +36 70 664 8645 telefonszámon fogadunk.
 • Vállalati felajánlásokat kérjük a csr@segelyszervezet.hu e-mail címre küldeni. Munkatársunk a lehető legrövidebb időn belül felveszi a kapcsolatot a megadott vállalati kapcsolattartóval.

Читайте про нашу роботу українською мовою!

Itt olvashatsz ukrán nyelven az országban végzett munkánkról.

Hírek

Segítsünk együtt a háború elől menekülőknek! Én is segítek