Viharkár - Kaposvár
Segítek
Adományozás

10 millió forintnyi humanitárius segélyt ajánlott föl Izrael az ukrajnai menekülteknek

10 millió forintnak megfelelő humanitárius segélyt ajánlott föl az Izraeli nagykövetség az Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy Magyarországról Ukrajnába szállítsák. A több mint 13 tonna súlyú segélyszállítmány többek között tartós élelmiszereket, valamint higiénés szereket tartalmaz. Az 1000 csomagnyi felajánlást a beregszászi központból osztják majd szét, nagyobb része a kárpátaljai járásokba kerül, kisebb része pedig a lembergi központban kerül majd szétosztásra.

A segélyszállítmány átadásánál jelen volt Yacov Hadas-Handelsman Izrael magyarországi nagykövete valamint Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Handelsman nagykövet a sajtótájékoztatón kifejezte Izrael állam köszönetét az Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy támogató közreműködésükkel lehetővé teszik a szállítmányok Ukrajnába juttatását. Hozzátette, múlt hét pénteken landolt Magyarországon egy 12,5 tonnás gyógyszerszállítmány Izraelből, mely már úton van több a civil lakosságot ellátó ukrajnai kórházba.

A nagykövet hangsúlyozta: mivel a szükségletek a háború elhúzódásával egyre nőnek, ezért Izrael a jövőben még több segélyszállítmány eljuttatására készül, amiben számít a Segélyszervezet további együttműködésére.

Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója megköszönte az Izraeli nagykövetségnek az adományokat. Elmondta, megtiszteltetés, hogy Izrael az Ökumenikus Segélyszervezetet választotta partneréül, valamint hozzátette:

A Segélyszervezet kárpátaljai és lembergi központjainak munkatársai az adományok célba jutását minden esetben személyesen felügyelik majd.
ökumenikus segélyszervezet