Adományozás

10 millió forintnyi humanitárius segélyt ajánlott föl Izrael az ukrajnai menekülteknek

10 millió forintnak megfelelő humanitárius segélyt ajánlott föl az Izraeli nagykövetség az Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy Magyarországról Ukrajnába szállítsák. A több mint 13 tonna súlyú segélyszállítmány többek között tartós élelmiszereket, valamint higiénés szereket tartalmaz. Az 1000 csomagnyi felajánlást a beregszászi központból osztják majd szét, nagyobb része a kárpátaljai járásokba kerül, kisebb része pedig a lembergi központban kerül majd szétosztásra.

A segélyszállítmány átadásánál jelen volt Yacov Hadas-Handelsman Izrael magyarországi nagykövete valamint Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Handelsman nagykövet a sajtótájékoztatón kifejezte Izrael állam köszönetét az Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy támogató közreműködésükkel lehetővé teszik a szállítmányok Ukrajnába juttatását. Hozzátette, múlt hét pénteken landolt Magyarországon egy 12,5 tonnás gyógyszerszállítmány Izraelből, mely már úton van több a civil lakosságot ellátó ukrajnai kórházba.

A nagykövet hangsúlyozta: mivel a szükségletek a háború elhúzódásával egyre nőnek, ezért Izrael a jövőben még több segélyszállítmány eljuttatására készül, amiben számít a Segélyszervezet további együttműködésére.

Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója megköszönte az Izraeli nagykövetségnek az adományokat. Elmondta, megtiszteltetés, hogy Izrael az Ökumenikus Segélyszervezetet választotta partneréül, valamint hozzátette:

A Segélyszervezet kárpátaljai és lembergi központjainak munkatársai az adományok célba jutását minden esetben személyesen felügyelik majd.
ökumenikus segélyszervezet