1000 gyermek karácsonyi kívánságát teljesíti a Segélyszervezet

Különleges adventi délutánra hívott meg egy osztálynyi rászoruló gyermeket csepeli központjába az Ökumenikus Segélyszervezet. Az önkéntesek által vezetett programon a nehéz körülmények között élő gyermekek szüleiknek, testvéreiknek készíthettek karácsonyi ajándékot. A kézműveskedés mellett a Segélyszervezet adventi programjairól elmaradhatatlan mézeskalácssütés is része volt a rendezvénynek.

Az adventi alkalom keretében adták át annak az 1000 karácsonyi csomagnak az első darabjait, amelyekkel partnerei segítségével lepi meg meg személyre szabott ajándékokkal az országos intézményhálózatának látókörében lévő családok gyermekeit a segélyszervezet.

A foglalkozásba és az ajándékok átadásába Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Mádai Vivien és Harsányi Levente műsorvezetők is bekapcsolódtak.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a rendezvényen elmondta:

Az adventi programok, így a mai gyermekfoglalkozás is kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez, melynek célja, hogy az ünnepeken túl, egész évben támogatni tudják a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat. A kézzel fogható támogatás mellett a szervezet Kapaszkodó programjának keretein belül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztő programokkal kínáljon esélyt a felzárkózásra. A kommunikációs igazgató kiemelte: amellett, hogy a szeretet.éhség. pénzadománygyűjtés a szervezet egész éves munkájának a támogatásáról szól, a gyerekek esetében különösen fontos, hogy különleges élményekkel gazdagodhassanak, és ők is részesüljenek az ajándékozás örömében, erről is szól ez a délután.

Az 1000 gyermek személyre szabott karácsonyi kívánságának teljesítését hónapokig tartó előkészítő munka előzte meg. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai az intézmények látókörében élő gyerekek karácsonyi kívánságait gyűjtötték össze. Ezek teljesítését támogató vállalati partnerek és magánszemélyek tették lehetővé, összesen közel 8 millió forint értékben, akiknek ezúton is köszönik, hogy csatlakoztak az ünnepi összefogáshoz: az ACG Reklámügynökség munkatársai, Citi Magyarország, a Déryné Program dolgozói, FrieslandCampina Service Centre EMEA Kft., Gránit Bank Zrt., HDBC Consulting Zrt., a Magyar Építő Zrt., Magyar Fejlesztési Bank,  Sauska és Társa Kft.  Vodafone Magyarország Alapítvány, Bálint Viktor, Mikola Gergely, Pálfalvi Márta, Szirmák Botond, és Tomcsányi Péter.

ökumenikus segélyszervezet