Földrengés Szíriában és Törökországban - Segíts Te is!
Segítek
Adományozás

1000 gyermek karácsonyi kívánságát teljesíti az Ökumenikus Segélyszervezet

Különleges adventi délutánra hívott meg egy osztálynyi rászoruló gyermeket csepeli központjába az Ökumenikus Segélyszervezet. Az önkéntesek által vezetett programon a nehéz körülmények között élő gyermekek arra kaptak lehetőséget, hogy szüleiknek, testvéreiknek készíthessenek karácsonyi ajándékot. A kézműveskedés mellett a Segélyszervezet adventi programjairól elmaradhatatlan mézeskalácssütés is része volt a rendezvénynek, melynek keretében a gyermekek karácsonyi ajándékot is kaptak meglepetésként. A foglalkozásba és az ajándékok átadásába Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató és önkéntesként Nagy Ervin színész is bekapcsolódtak.

ökumenikus segélyszervezet

A több mint 1000 gyermek személyre szabott karácsonyi kívánságának teljesítését hónapokig tartó előkészítő munka előzte meg. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai intézményeik látókörében élő gyerekek karácsonyi kívánságait gyűjtötték össze. A klasszikus fiú és lány ajándékkérések (baba, távirányítós autó, társasjáték, labda, lego, könyv, vagy éppen mikroszkóp, orvosi játékszett stb.) mellett voltak gyerekek, akik csupán egy nagy diós bejglit, családi élelmiszercsomagot, egy meleg kabátot vagy éppen egy új cipőt kértek ajándékba. A kérések teljesítését támogató vállalati partnerek és magánszemélyek tették lehetővé, összesen közel 8 millió forint értékben, akiknek ezúton is köszönik, hogy csatlakoztak az ünnepi összefogáshoz: ACG KFt., Citibank Zrt., Digic Pictures Kft., Frank Digital Kft., Friesland Campina Kft., Magyar Bankholding Zrt., Magyar Fejlesztési Bank Zrt., Provident Zrt., Samsung Zrt., SAUSKA & TÁRSA Kft., VOLT Produkció.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a rendezvényen elmondta: Az adventi programok, így a mai gyermekfoglalkozás is kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet országos Adventi Adománygyűjtéséhez, melynek célja, hogy az ünnepeken túl, egész évben támogatni tudják a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat. A kézzel fogható támogatás mellett a szervezet Kapaszkodó programjának keretein belül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztő programokkal kínáljon esélyt a felzárkózásra. A kommunikációs igazgató kiemelte: amellett, hogy az Adventi Adománygyűjtés a szervezet egész éves munkájának a támogatásáról szól, a gyerekek esetében különösen fontos, hogy különleges élményekkel gazdagodhassanak, és ők is részesüljenek az ajándékozás örömében.

Az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és az egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

A Segélyszervezet intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak ennek a segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha. Az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből és esélyt adjon a rászoruló családoknak a felzárkózásra, a gyermekeknek pedig segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében a legnehezebb körülmények között is

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz?

  • 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet adományozni
  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.
  • A Segélyszervezet az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjában, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni!
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját december 24-ig, melyek december 1-től már online is elérhetők a Tesco Otthonról felületén 250, 500, valamit 1000 forint értékben.
  • nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal
  • Önkéntesként: az Ökumenikus Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az onkentes@segelyszervezet.hu címen, akik szívesen segítik adománygyűjtést.