Adományozás

1200 gyermek karácsonyi kívánságát teljesíti az Ökumenikus Segélyszervezet

Egy alkalom, hogy a legszegényebb gyermekek is ajándékozhassanak 

 

Különleges adventi programra hívott meg egy osztálynyi rászoruló gyermeket csepeli központjába az Ökumenikus Segélyszervezet. Az önkéntesek, munkatársak által vezetett rendezvényen a nehéz körülmények között élő gyermekek arra kaptak lehetőséget, hogy szüleiknek, testvéreiknek készíthessenek karácsonyi ajándékot. A kézműveskedés mellett a Segélyszervezet adventi programjairól elmaradhatatlan mézeskalácssütés is része volt a rendezvénynek, melynek keretében a gyermekek karácsonyi ajándékot is kaptak meglepetésként. A foglalkozásba és az ajándékok átadásába bekapcsolódott Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója is.  

A több mint 1200 gyermek személyre szabott karácsonyi kívánságának teljesítését hónapokig tartó előkészítő munka előzte meg. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai intézményeik látókörében élő gyerekek karácsonyi kívánságait gyűjtötték össze. A klasszikus fiú és lány ajándékkérések (baba, távirányítós autó, társasjáték, labda, lego, könyv) mellett voltak gyerekek, akik csupán egy kis édességet, vagy éppen egy meleg takarót, télikabátot vagy éppen egy új cipőt kértek ajándékba. A kérések teljesítését támogató vállalati partnerek és magánszemélyek tették lehetővé, összesen közel 9,5 millió forint értékben, akiknek ezúton is köszönik, hogy csatlakoztak az ünnepi összefogáshoz: Asura Technologies Zrt., CÉH Zrt., Citibank, CTP Management Hungary Kft., FrieslandCampina Hungária Zrt., Gránit Bank, MBH Bank, Magyar Fejlesztési Bank, Samsung Zrt., Sauska és Társa Kft., VOLT Produkció, WHC Holding Kft. 

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a rendezvényen elmondta:

Az adventi programok, így a mai gyermekfoglalkozás is kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet országos Adventi Adománygyűjtéséhez, melynek célja, hogy az ünnepeken túl, egész évben támogatni tudják a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat. A kézzelfogható támogatás mellett a szervezet Kapaszkodó programjának keretein belül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztő programokkal kínáljon esélyt a felzárkózásra.

A kommunikációs igazgató kiemelte: amellett, hogy az Adventi Adománygyűjtés a szervezet egész éves munkájának a támogatásáról szól, a gyerekek esetében különösen fontos, hogy különleges élményekkel gazdagodhassanak, és ők is részesüljenek az ajándékozás örömében. 

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és az egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 500 forinttal lehet támogatni. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segíti országos intézményhálózatán keresztül az év 365 napján – ÉTELT, OTTHONT és ESÉLYT adva a rászorulóknak. Az elhúzódó háborúk és világot megrázó katasztrófák éveiben hazánkban is sok nélkülözőnek és bajbajutottnak van szüksége támogatásra, sőt a válságok bőrünkön érezhető következményei miatt most még többen szorulnak segítségre. A megélhetéshez szükséges kiadások növekedése, az emelkedő élelmiszer árak sok családot hoznak nehéz helyzetbe. Adventi Adománygyűjtését évről-évre változatlan célkitűzésekkel hirdetik meg. Amellett, hogy minél több családnak szeretnék szebbé tenni az ünnepeket – élelmiszersegély csomagokkal, melegétel osztásokkal, tüzelővel, vagy éppen karácsonyi gyermekprogramokkal –, a fő cél az, hogy az ünnepeken túl, egész évben ott lehessenek a munkatársak a nélkülözők és bajbajutottak mellett szociális intézményeinken, esélyteremtő programjainkon keresztül.   

Még több háttér az Adventi Adománygyűjtésről: 

www.segelyszervezet.hu/szeretetehseg 

Hogyan lehet csatlakozni az Adventi Adománygyűjtéshez? 

  • A 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 500 forinttal lehet adományozni 
  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.  
  • A segélyszervezet az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjában, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni!  
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját december 24-ig, melyek december 1-től már online is elérhetők a Tesco Otthonról felületén 250, 500, valamit 1000 forint értékben. 
  • A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal 
  • Önkéntesként: az Ökumenikus Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését a www.segelyszervezet.hu/onkentes oldalon, akik szívesen segítik az adománygyűjtést.