Földrengés Szíriában és Törökországban - Segíts Te is!
Segítek
Adományozás

18 árvízkárosult család otthonának helyreállítását segíti a Segélyszervezet Szilvásváradon és Nagyvisnyón

Az utalványokat építőanyag vásárlásra, a lakótér felújítására lehet felhasználni

Összesen 18 árvízkárosult család otthonának felújításához járul hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet Szilvásváradon és Nagyvisnyón. A segélyprogram kidolgozásához és megvalósításához a karitatív szervezet humanitárius szakemberei saját helyszíni felméréseket végeztek a természeti csapást követően. A villámárvíz számos ingatlanban okozott jelentős károkat, megsüllyedt épületeket, sérült padlóburkolatokat, tönkrement bútorokat hagyott maga után. A segélyszervezet munkatársai a felmérésekkel egyidejűleg személyesen egyeztettek a károsultakkal is, s az akkori legfontosabb teendőt, az azonnali takarítást segítve, fertőtlenítő- és tisztítószereket adtak át, illetve több szivattyúval is segítettek a kármentésben.

A károk összesítését követően az Ökumenikus Segélyszervezet 2 millió forintos segélyakcióról döntött, amit a Vodafone Humanitárius Alapból valósít meg. A segítségnyújtás formája építőanyagra beváltható utalvány, melyet a helyi önkormányzatokkal együttműködésben kiválasztott károsultak a lakótérben keletkezett károk helyreállítására tudnak fordítani.

A 100.000 vagy 150.000 forint értékű támogatásból összesen 13 szilvásváradi és 5 nagyvisnyói család részesült. Átadásukra június 26-án a szilvásváradi illetve nagyvisnyói önkormányzatok épületében került sor. Az utalványok egy, a segélyszervezettel szerződött, magyar tulajdonú helyi üzletben válthatók be a következő hetekben.

Mint ismeretes, 2018. június 11-én, hétfőn hajnalban hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék és a megáradt patakok jelentős károkat okoztak Szilvásváradon és Nagyvisnyón. A villámárvíz kapukat, kerítéseket döntött ki, utakat, kerteket rongált meg, valamint számos család otthonának pincéjét, szuterénjét, lakóterét víz öntötte el. Az áradás saras, hordalékos területeket hagyott maga után a település köz- és magánterületein egyaránt.