Adományozás

200 karácsonyi élelmiszercsomag rászoruló családoknak

200 doboznyi tartósélelmiszert indít útnak a következő napokban az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja. Az ünnepi adománycsomagok összeállítását és családokhoz való eljuttatását a járványhelyzet miatt idén több kisebb szakaszban valósítják meg. A szervezet Országos Segélyközpontjába a járványhelyzet óta évente dupla mennyiség, azaz mintegy 80 ezer kérés érkezik, egész éves segítségnyújtásának csupán töredéke a most útnak induló mennyiség.

Az élelmiszercsomagok összeállításába december 7-én, kedden Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózó és Katus Attila sportaerobic világbajnok is bekapcsolódott, amikor első csomagot egy budapesti családhoz el is vitték el Gáncs Kristóffal, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójával. Az ünnepi adománycsomagok Magyarország több pontjára fognak megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt. A karácsonyra való tekintettel a csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan karácsonyi finomságok is kerülnek ilyenkor, melyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak.

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat online. Lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. A Tesco áruházakban december 24-ig 250 forintos adománykuponokat lehet vásárolni a kasszáknál, illetve online is, a nagyobb postákon pedig kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat vagy csekken lehet adományozni.