Adományozás

32 millió forinttal támogatja a Philip Morris Magyarország az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai segélyprogramját

Élelmiszerből és higiéniás eszközökből álló szállítmánnyal segít Harkivban és a környező településeken az Ökumenikus Segélyszervezet a Philip Morris Magyarország támogatásával. A Magyarországról küldött 39 raklapnyi segélyárut a háborútól szenvedő nők, gyermekek, idősek és fogyatékkal élők között osztotta ki az Ökumenikus Segélyszervezet helyi partnerszervezete. A segélyszállítmány mintegy 3500 embernek nyújtott azonnali segítséget.

A vállalat támogatásának részeként Kárpátalján élő háborús menekültek, illetve menekülteket befogadó családok is segítséget kapnak. Összesen 69 tonna tüzelőanyagot osztanak ki az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai 230 család számára, háztartásonként 300 kg brikettet adományozva a téli hónapok átvészeléséhez.

ökumenikus segélyszervezet

A Philip Morris Magyarország és anyavállalata a háború kitörése óta támogatja a humanitárius erőfeszítéseket, segítséget nyújt ukrajnai munkavállalóinak, és Ukrajna teljes lakosságának. A vállalatcsoport már több tonna élelmiszer-, gyógyszer- és egyéb alapvető szükségleti cikket juttatott Ukrajnába, mintegy 10 millió dollár értékben, partnerségben több ország civil szervezeteivel. A Philip Morris Magyarország már több mint 160 millió forinttal támogatta a magyar humanitárius és segélyszervezetek, egészségügyi intézmények, önkormányzatok menekülteknek, és a háború áldozatainak nyújtott segítségét idehaza, és Kárpátalján egyaránt.

Mint ismeretes, az Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország legnagyobb humanitárius segélyprogramjának végrehajtójaként, illetve az ACT Alliance nemzetközi összefogással megvalósuló segélyprogramjának vezetőjeként eddig beregszászi központtal több mint 250 kárpátaljai, többek között iskolákból, művelődési házakból kialakított menekültszállót támogatott segélyáruval vagy felújítással, Ukrajna 19 régiójában pedig lembergi és kijevi humanitárius központján keresztül segít. A Segélyszervezet eddig mintegy 220.000 menekültnek segített összesen több mint 1450 tonna élelmiszerrel, higiéniás eszközökkel, gyógyszeradománnyal, továbbá pszichoszociális tanácsadás és átmeneti szállás formájában. Az Ökumenikus Segélyszervezet hazai és ukrajnai területeken végzett humanitárius gyorssegélyezése mellett a visszatelepülést, az újjáépítést segítő hosszú távú segélyprogramokat hajt végre.

Ukrajnai menekülteket segítő munkájáról az ukrajna.segelyszervezet.hu oldalon található bővebb információ, illetve az ott feltüntetett 11705008-20464565 számlaszámon fogad pénzadományokat az Ökumenikus Segélyszervezet.