fbpx
Segíts Te is a Hegyi-Karabahból menekülőknek!
Segítek
Adományozás

A Magyarországi Unitárius Egyház is csatlakozik az Ökumenikus Segélyszervezet országos felhívásához

Az adománygyűjtés a háború után visszatelepülő iraki családokat segíti, kiemelt figyelmet fordítva az üldözött keresztényekre

A Magyarországi Unitárius Egyház is csatlakozik az Ökumenikus Segélyszervezet háború után hazatelepülő iraki családokat – köztük kiemelten is az üldözött keresztényeket – segítő országos adománygyűjtéséhez. Az unitárius egyház valamennyi gyülekezete gyűjtést hirdet a következő hetekben, s egy vasárnapi perselypénzt ajánl fel, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott családok esélyt kapjanak a szülőföldjükön maradásra, az újrakezdésre. A Magyarországi Unitárius Egyház a gyülekezetek által felajánlott adományokat további támogatással kiegészítve fogja átadni a Segélyszervezetnek.

Mint ismeretes az Ökumenikus Segélyszervezet június 20-án indította el a háború után hazatelepülő iraki családokat segítő országos adománygyűjtését. A kezdeményezéshez elsőként a Magyarországi Evangélikus Egyház csatlakozott, valamint több történelmi egyházhoz tartozó médium is segít, hogy a felhívás minél több, az üldözött keresztények támogatására nyitott adományozóhoz eljusson.

Továbbra is él a 1353-as adományvonal, amit a kampány kezdete óta eddig már mintegy 16 ezren tárcsáztak, összesen közel 4 millió forint adományt ajánlva így föl a meghirdetett célokra. A magyar humanitárius szervezet családok házait teszi újra lakhatóvá, iskolákat épít újjá, visszatelepülőket segítő központot működtet, valamint élelmiszerrel és tárgyi adományokkal is segít. Az Ökumenikus Segélyszervezet összegfogásra hív a háború után hazatérő iraki családok megsegítésére és bízik benne, hogy az eddigieken túl is sokan fognak még adományozni!

Az iraki segélyprogramot a 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal, itt, a honlapon online adományozással vagy az OTP Banknál vezetett 11705008-20464565-ös adományszámára utalással lehet támogatni, a közlemény rovatban “IRAK” megjelöléssel. Köszönjük!