Segítsünk együtt a bejrúti robbanás károsultjainak!
Segítek
Adományozás

Adományozásra hív Gyermeknap alkalmából a Segélyszervezet

Sajtóközlemény, Budapest, 2020. május 29.

 

A járványhelyzet miatt online közvetített gyermeknapi műsorral lepték meg a rászoruló gyermekeket a segélyszervezet sztár-önkéntesei

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzethez alkalmazkodva idén online rendezett gyermeknapot intézményeiben élő gyermekek számára az Ökumenikus Segélyszervezet. A mai napon a segélyszervezet budapesti központjából online „közvetített” rendezvény vidám programját Wolf Kati zenés-táncos műsora, Barna Zsombor bábelőadása, Badár Tamás bűvészprodukciója és Nagy Ervin meseolvasása színesítette. A programok közül nemcsak az énekesnő által vezetett online videoklip-forgatás volt interaktív, a többi művész is bevonta a miskolci, orosházi, kastélyosdombói és olaszliszkai intézményekből interneten bekapcsolódó mintegy 50 rászoruló gyermeket a műsorába.

 

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: „Bár idén még a gyermeknapot is rendkívüli körülmények között kellett megszerveznünk, a lényegen a járvány semmit sem változtatott: Az Ökumenikus Segélyszervezet kiemelt célkitűzése továbbra is az, hogy Kapaszkodót nyújtson a nélkülöző gyermekeknek. A Segélyszervezet több mint 2000 rászoruló gyermeket segít rendszeresen egész évben, ehhez pedig az adományozók támogatása nélkülözhetetlen. Az összefogásra, a pénzadományokra most nagyobb szükség van, mint valaha, hiszen a járvány következményei miatt sok gyermek és család került még nehezebb helyzetbe.”

A rendezvény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor kampányához, melynek keretében az országszerte több, mint 2000 rászoruló gyermeket segítő Kapaszkodó programjára gyűjtenek pénzadományokat. A május közepén indult akciót a www.segelyszervezet.hu oldalon online lehet támogatni, ahol megtalálható a segélyszervezet adomány számlaszáma is, ha valaki banki utalással szeretne csatlakozni az összefogáshoz.