Adományozás

Az ALDI Női Futógálán is részt vett a Segélyszervezet

Látványos installációval, önkéntesekkel, szakemberekkel és kreatív eszközökkel települt ki a 26. ALDI Női Futógálára szombaton az Ökumenikus Segélyszervezet, ahol a kapcsolati erőszak elleni küzdelem fontosságára hívták föl a figyelmet. A szeretet nem árt mottójú kampányuk keretében megvalósuló akcióval arra kívántak rávilágítani: hogy a kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható és van segítség az érintettek számára! A segítségnyújtással kapcsolatos információk megtalálhatók a mindenki által könnyen elérhető www.aszeretetnemart.hu honlapon, akár anonim tanácsadás formájában is.

Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes párbajtőröző a Segélyszervezet önkénteseként vett részt a figyelemfelhívó akcióban, valamint a 3×2 km-es váltó csapat tagjaként rajthoz is állt A szeretet nem árt feliratú futómezben.

Az Ökumenikus Segélyszervezet versenyközpont mellett található sátránál a verseny ideje alatt bárki bekapcsolódhatott a kapcsolati erőszak elleni figyelemfelhívó akcióba egy kitűző kirakásával, lemosható tetoválás felrakásával, vagy egy poszt üzenettel. Ugyanitt volt kiállítva a Segélyszervezet korábbi kampányaiból jól ismert hatalmas matrjoska baba installáció is. A szervezet célja az volt, hogy a versenyen megszólított futók és szurkolók közül sokan megosszák közösségi oldalaikon a kreatív eszközök segítségével az üzenetüket: A szeretet nem árt!

A figyelemfelhívó akció Novák Katalin Családokért felelős tárca nélküli miniszter támogatásával valósult meg.

ökumenikus segélyszervezet