Digitálisan is felelősen játssz!

Sajtóközlemény, Budapest, 2020. április 23.

A járvány idején online és telefonon segítenek a Játék határokkal program szakemberei

A játék gyerekkorunktól kezdve az életünk része. Általa szerzünk készségeket, fejlődünk és szórakozunk. Legtöbbünk felnőttként is szívesen játszik, ám van, amikor a játék már nem játék többé, és a játékszenvedély problémát okoz. Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. Játék határokkal elnevezésű programjának keretén belül fokozottan óvja játékosait a túlzásba vitt szerencsejáték káros következményeitől és a függőség kialakulásától. A segélyszervezet és a nemzeti lottótársaság a járvány ideje alatt ingyenes online és telefonos tanácsadást biztosít azok számára, akik úgy érzik, elhatalmasodott rajtuk vagy családtagjukon a játékszenvedély.

A jelenlegi járványügyi helyzetben a szociális élettől való távollét miatt leszűkülnek a szórakozási lehetőségek, így még inkább vonzóvá válik az online tér, az online játékok okozta örömök.  Vannak azonban, akik számára ez veszélyeket rejthet. A mérték nélküli online játék függőség kialakulásához vezethet, ezért fokozottan figyeljünk családtagjainkra és kérjünk segítséget, ha szükséges.

Amennyiben valaki a fenti 8 pontból bármelyiket tapasztalja magán vagy rokonán, hívja a Játék határokkal Információs pontok valamelyikét! Az Ökumenikus Segélyszervezet szakemberei akkor is rendelkezésre állnak, ha valaki nem teljesen biztos benne, hogy érintett a szerencsejáték-függőségben. Az egyéni tanácsadások a karantén ideje alatt telefonon és online (e-mailben vagy akár skype-on) is elérhetők, segítenek a probléma meghatározásában, a játékfüggőség leküzdésében.

A Játék határokkal programról a www.segelyszervezet.hu/jatekhatarokkal oldalon vagy a ’Játék határokkal-segítség a játékfüggőségben szenvedőknek’ elnevezésű facebook csoportban olvasható bővebb leírás.