Adományozás

Elindult a Segélyszervezet hagyományos fővárosi szeretetvendégsége

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezi hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégségét. Öt napon át, december 19. és 23. között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára.

A szeretetvendégségen az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat. A segélyszervezet külön figyelmet szentel a jelenleg is fennálló járványhelyzetre. Többek között a szigorú szabályok szerinti ültetési rend, a maszkviselet és a plexivel elválasztott tálalás is a résztvevők biztonságát szolgálja.A segélyakció első napján, december 19-én vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségébe önkéntesként bekapcsolódott Rab Edina táncművész és Kardos Eszter színésznő. Az öt napos melegétel-osztás közül kettőt az E.ON támogatja.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta:

A nehezített körülmények ellenére a Segélyszervezet céljai változatlanok: a maszkok mögül is emberi arcot mutatva meleg étellel, törődéssel szebbé tenni minél több rászoruló ember, illetve család ünnepét.

„Egész évben fontos, de ha lehet, karácsonykor még inkább, hogy figyeljünk azokra, akiknek segítségre lehet szükségük. A szeretetvendégség nem pusztán laktató meleg ételt kínál, hanem törődést és odafigyelést is, hogy egy kis kedvesség jusson az ünnepek közeledtével minden gyermeknek, nagycsaládnak, idős vagy nélkülöző embernek. Ezért a célért dolgozunk együtt évek óta a Segélyszervezettel partnerségben” – mondta el a kezdeményezés kapcsán Losonczi Gergely, az E.ON Hungária Csoport vállalati kommunikációs vezetője.

ökumenikus segélyszervezet