Viharkár - Kaposvár
Segítek
Adományozás

Erős robbanások voltak Lembergben ma reggel

Erős robbanásokról számoltak be az Ökumenikus Segélyszervezet lembergi humanitárius irodájának munkatársai péntek reggel. Mint elmondták, 6 óra környékén a belvárosból is jól hallatszott a több robbanás, melyek a repülőtér irányából jöttek.

Giuliano Stochino-Weiss, az Ökumenikus Segélyszervezet lembergi humanitárius központjának vezetője elmondta: a több egymást követő robbanás után hatalmas fekete füstfelhő látszott a külvárosból felszállni. A robbanásokat légiriadó előzte meg, így a segélyszervezet munkatársai ez alkalommal is levonultak az óvóhelyre. A szakember hozzátette, hogy őket nem érte semmilyen sérülés, maradnak a városban és folytatják a munkát. Az Ökumenikus Segélyszervezet az ACT Alliance évtizedek óta a térségben dolgozó szervezeteként koordinálja a tagszervezetek összefogásával megvalósuló nemzetközi segélyprogramot. Kárpátaljával együtt már összesen 5 ukrán régióra terjesztette ki humanitárius segítségnyújtását az Ökumenikus Segélyszervezet Lemberg, Ivano-Frankivszk, Ternopil és Csernyivic központokkal

Mint ismeretes, az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján is több közösségi szállón és családoknál lakó menekültek élelmezését is segíti. A háború kezdete óta több kamionnyi élelmiszer és higiénés szerekből álló adományt szállított a háború elől menekülő családok ellátása érdekében a határ menti régióba. Eközben folyamatosan működteti segítő pontjait a határ mindkét oldalán, a beregsurányi határátkelő ukrajnai oldalán, illetve a magyarországi Barabás településeken is. Debreceni, miskolci és budapesti intézményeiben krízis szálláshelyeket alakított ki, a fővárosban pedig további szállásokat támogat. A segélyszervezet lembergi humanitárius irodájának munkatársai tevékenyen is segítik a menekültek ellátását a nemzetközi segélyprogram szervezése közben.