Jótékonysági családi sportnap

Kastélyosdombóról, az Ökumenikus Segélyszervezet gyermektáborának helyszínéről indul, és a barcsi szabad strandon ér véget az az útvonal, melynek közös teljesítésére hívnak a térség első Jótékonysági Családi Sportnapjának szervezői. A kezdeményezés hagyományteremtő céllal és kettős célkitűzéssel kerül meghirdetésre:

• minél több emberrel megismertetni az ország egyik legszebb kerékpárútját, illetve a Dráva menti térség természeti kincseit,

• felhívni a figyelmet a Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtésre, melynek keretében az Ökumenikus Segélyszervezet a nyári táborokra és az egész évben zajló gyermekfejlesztő programjaira gyűjt támogatásokat a 1353-as adományvonalon.

A június 19., szombati eseményre regisztrálókat nem versenyezni várják, hanem egy felhőtlen közösségi eseményre, ahol kicsik és nagyok saját tempójuknak és kedvüknek megfelelően teljesíthetnek különböző távokat kerékpárral, futva vagy akár gyalogosan is:
Kerékpár 14.2 km – (Kastélyosdombó – Barcs)
Futás 14.2 km – (Kastélyosdombó – Barcs)
8.5 km – (Drávatamási – Barcs)
Gyaloglás 8.5 km – (Drávatamási – Barcs)

Nevezni előzetes regisztrációval június 6. éjfélig lehet a https://tinyurl.com/55uk3yxw oldalon.

További aktuális információért érdemes bekövetni a Facebookon létrehozott eseményt is: https://www.facebook.com/events/1374491932911584

A jelképes 1000 forintos nevezési díjból minden regisztrált induló ajándék pólót kap. Június 19-én reggel a helyszíni rajtcsomag átvételt követően 10.00 órakor kezdődik a hivatalos megnyitó és a versenytípusok rajtjai Kastélyosdombón. Az indulók a 1353-as „mezben” teljesíthetik a távot, ezzel is közvetítve a jótékonyság üzenetét, és minél több szurkolót hívjanak adományozásra. Bár hangsúlyozottan nem versenyről van szó, azért érdemes lesz a távot vállalóknak sietni: a regisztrált részvevőket a barcsi célban birka- és szarvas pörkölttel várja az Ökumenikus Segélyszervezet, a Barcsi Turisztikai, Gasztronómiai és Kulturális Egyesület pedig (az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelő) színes programokkal készül.