Karácsonyi adomány erdélyi árváknak, időseknek, rászoruló családoknak

Több mint ezer erdélyi, illetve csángó rászoruló részesült a 4 tonna ajándékból.

Ahogy évek óta hagyományosan, idén karácsonykor is megajándékozta a marosvásárhelyi idősek otthona lakóit, illetve a Lazarenum Alapítvány által támogatott szegény sorsú és árva gyermekeket az Ökumenikus Segélyszervezet. A több mint 100 gyermeket és idős lakót segítő akció három téli hónapra biztosítja az intézmény tartósélelmiszer ellátását (liszt, tészta, olaj, rizs, cukor, lekvár, májkrém, szárított zöldségek, kávé, tea, szaloncukor, kakaó).

A segélyszállítmányból 170 maros megyei család is részesült, akikkel az intézmény év közben is kapcsolatban áll. Budapestről teherautók vitték december 10-én Marosvásárhelyre a 2,5 millió forint értékű adományt, mely a 4 tonna karácsonyi tartósélelmiszer mellett a gyermekek számára édességet és játékokat is tartalmaz.

A karácsonyi adományból idén moldvai csángó magyarok is részesültek, akik ugyanezen alkalommal vették át az Ökumenikus Segélyszervezet ajándékát. Az ajándékokat Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, Lehel László elnök-igazgató adta át Fülöp G. Dénesné Suba Ilona intézményvezetővel a rászorulóknak.