fbpx
Segíts Te is a Hegyi-Karabahból menekülőknek!
Segítek
Adományozás

Közel 100 millió forinttal támogatja az MBH Bank az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját

Közel 100 millió forinttal támogatja az MBH Bank az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját

Stratégiai partnerségre lép az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet. Az együttműködés keretében több tízezer nehéz körülmények között élő embernek segítenek. A legnagyobb magyar tulajdonú pénzintézet az üzleti, fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalás stratégiájában foglalt értékek mentén kialakított, közel 100 millió forintos programcsomaggal támogatja a Segélyszervezetet. Az MBH Bank amellett, hogy a Segélyszervezet Országos Segélyközpontjának támogatásával krízisbe került családok tízezreinek megsegítéséhez járul hozzá, olyan modellek kialakítását is lehetővé teszi, melyek a pénzügyi és energetikai tudatosságra, az elszegényedés megelőzésére helyezik a hangsúlyt.

A 2023. május 18-án bejelentett együttműködés nem előzmények nélküli: az MBH Bank korábbi tagbankjai és az Ökumenikus Segélyszervezet közös munkája hosszú időre nyúlik vissza, az elmúlt 20 év során számos programon keresztül segítették a hátrányos helyzetű embereket. A jól működő szakmai kapcsolat megerősítése érdekében idén stratégiai együttműködésre lép a Bank a Segélyszervezettel, és három pillér mentén támogatja a munkáját. A pillérek az Országos Segélyközpont támogatásán keresztül, több tízezer – a Segélyszervezet intézményeinek kötelékében lévő – ember élethelyzetét javítják majd.

A program három pillére:

  • pénzügyi tudatosság fejlesztése: tanácsadás, illetve országos szemléletformálási program hátrányos helyzetűek számára a szervezet intézményeiben az MBH Bank munkatársainak bevonásával,
  • felzárkóztató szociális program 500 család hosszútávú segítését, elavult háztartási eszközeik cseréjét, valamint energetikai és pénzügyi tanácsadását magában foglaló program,
  • krízistámogatás 1000 család számára: élelmiszer, gyógyszer és higiénés csomagok eljuttatása rászoruló családoknak.

A program fontos célkitűzése, hogy a fenti tevékenységek révén az Ökumenikus Segélyszervezet olyan modellprojekteket dolgozzon ki, melyek a következő években országos szinten, illetve akár a régióban fenntartható módon tudják támogatni a hátrányos helyzetűek energetikai és pénzügyi tudatosságát és felzárkózását.

Az együttműködés részeként, a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan, idén is részt vesz az MBH Bank a Segélyszervezet adventi jótékonysági programjaiban, amely során a bank munkatársai 2000 adag meleg ételt oszthatnak szét, valamint rászoruló gyermekek karácsonyi ajándékához járulhatnak hozzá egy ünnepi, a cégcsoport 9600 munkatársát bevonó adománygyűjtő akció keretében.

„Felelős pénzintézetként fontos számunkra, hogy szolgáltatásainkkal, szakértelmünkkel és anyagi erőforrásainkkal is hozzájáruljunk a magyar gazdaság növekedéséhez és ebben közvetve és közvetlenül is fontos szerepet játszik a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy innovatív, előremutató stratégiai együttműködésbe kezdhetünk a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel, melynek keretében közösen olyan projekteket dolgozunk ki, melyek fenntartható módon segítik a társadalmi felzárkóztatást.” – mondta dr. Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója.

„Példaértékű, hogy az MBH Bank első bejelentései között egy ilyen nagyságrendű társadalmi szerepvállalás áll. Hosszú távú partnerségre készülünk, melyhez jó alapot biztosítanak a. közös értékek. Jól mutatja ezt az is, hogy a most bejelentett program kialakításakor a krízistámogatások mellett a megelőzésre és a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt helyezünk.  ” – hangsúlyozta Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a nélkülözőket és bajbajutottakat. A Segélyszervezet nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a világ számos országában. Az Ökumenikus Segélyszervezet egy közösség, mely az összefogás erejével nyújt hatékony segítséget a nélkülözőknek és bajbajutottaknak. Kiemelt célkitűzése, hogy esélyt kínáljon a felzárkózásra a szegénységből kiutat kereső családok számára.

Közel 100 millió forinttal támogatja az MBH Bank az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját