Adományozás

Egyre többen ismerik már országszerte a szeretet.éhség. mottó és a beleharapott mézeskalács szív fémjelezte Országos Adventi Pénzadománygyűjtést, amit idén 25. alkalommal indít el az Ökumenikus Segélyszervezet. Az ország mára legnagyobb ünnepi összefogásává vált akciójának egyik legrégebbi hagyománya, hogy a szervezet önkéntesei már az advent előtti hetekben mézeskalácsszíveket készítenek, melyeket a gyűjtés alatt az adományozók kapnak meg köszönetként. 2020-ban, a járvány talán legnehezebb szakaszában közös mézeskalácsszív sütésre, díszítésre nincsen mód, de a hagyományt megőrizve a hírességek otthonaikban készítik el a süteményeket, ezzel hívva föl a figyelmet az országos pénzadománygyűjtésre. A sztárok között idén is ott van: Wolf Kati, Gyurta Dániel, Vastag Csaba, Kiss Ramóna, Szabados Ágnes, Iszak Eszter, Nagy Ervin, Mádai Vivien, Berki Krisztián, Kovács Ági, Pindroch Csaba, Katus Attila, Péter Szabó Szilvia.

Nem szakad meg az a hagyomány sem, hogy az akcióban résztvesznek a Segélyszervezet jószolgálati nagykövetei, Lévai Anikó és Kovács Koko István is. A Segélyszervezet facebook oldalán közzétett videóüzenetben Lévai Anikó, összefogásra hívott:

Idén a járvány miatt sajnos nincs lehetőség arra, hogy önkéntestársaimmal együtt, közösségben készülődjünk, így most mindenki otthon díszit, de az üzenetünk az változatlan: kérjük, ha tehetik, csatlakozzanak idén is az ünnep összefogáshoz, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet minél több rászorulónak tudjon segítséget nyújtani! Ezekben a mindannyiunk számára nehéz hónapokban se engedjük el a rászorulók kezét!