Adományozás

Lévai Anikóval sütöttek mézeskalácsot az átmeneti otthonban lakó gyermekek Szolnokon

Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak.

 A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak most ennek az egész éves segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha.
A segélyszervezet szolnoki családok átmeneti otthonában egy-egy hétre elegendő alapvető élelmiszereket tartalmazó kríziscsomag ára 15 ezerről 27 ezer forintra emelkedett. Van olyan intézmény, melynek éves fűtési költsége előreláthatólag 3 millió forintról 22 millió forintra növekszik. Tekintettel arra, hogy a Segélyszervezet ma már több mint 50 intézményt működtet, a fentiekben adott példák sokszorosan jelentkeznek a szervezet költségvetésében.

Hagyományaihoz híven, az Ökumenikus Segélyszervezet idén is meghirdette Adventi Adománygyűjtését, hogy az összefogás erejével továbbra is ott lehessen azok mellett, akiket a gazdasági válság most még kilátástalanabb helyzetbe sodor. Ez az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy a Segélyszervezet az ünnepeken túl, a hétköznapokban is hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajbajutottakat országszerte. A Segélyszervezet az idei esztendőben is folytatja azt a hagyományt, hogy adományozóinak kézzel készített mézeskalácsszívekkel köszöni meg támogatásukat az ünnepi összefogás során. A „gyökerekhez” visszanyúlva, az első mézeskalácsokat idén is a szolnoki családok átmeneti otthonában készítették el, hogy így hívják föl az ország figyelmét az összefogásra. Az átmeneti otthonban élő gyermekekkel közösen szervezett mézeskalács sütésen és díszítésen részt vett Lévai Anikó az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lehel László elnök-igazgató és Szalay Ferenc Szolnok MJV polgármestere. A jótékonysági eseményhez sztársportolók is csatlakoztak, a Szolnoki Olajbányász kosárlabdacsapatból Pallai Tamás és Révész Ádám vett részt a rendezvényen.

 A rendezvényen Lehel László elmondta, hogy a mai rendezvény helyszínéül azért választották az egyik családok átmeneti otthonukat, hogy bemutassák többek között ilyen és ehhez hasonló, rászoruló családokat és gyermekeket segítő intézményeik támogatására gyűjtenek pénzadományokat adventben. Arra kérnek mindenkit, hogy akinek lehetősége van, tárcsázza a 1353-as adományvonalat

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz?

  • 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet adományozni
  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.
  • A segélyszervezet Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjában, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni!
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját.
  • nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal
  •  Önkéntesként: az Ökumenikus Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az onkentes@segelyszervezet.hu címen, akik szívesen segítik adománygyűjtést.