Földrengés Szíriában és Törökországban - Segíts Te is!
Segítek
Adományozás

Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását a rászorulóknak a Segélyszervezet

A 1353-as adományvonalat hívó adományozóknak köszönhetően és a Magyar Posta segítségével érkeznek a csomagok a rászoruló családokhoz

Az Iskolakezdés együtt! segélyakció vége felé közeledve gőzerővel zajlik az új, minőségi tanszerekből álló csomagok összeállítása és megkezdődött az adományok kiszállítása is. A munkatársak és önkéntesek folyamatosan dolgoznak, hogy a segítség a szervezet országos intézményhálózata és a Magyar Posta segítségével mind az 1000 gyerekhez eljusson az első becsengetés előtt. Bár napról napra gyűlik a pénz a 1353-ra érkező 250 forintos hívásokból, még mindig sok adományra van szükség, hogy teljesüljön a Segélyszervezet augusztus közepén meghirdetett célkitűzése.

Megkezdődött a tanszercsomagok kipostázása is, mely alkalomból egy rászoruló családnak postásautóval vitték el az adományt. Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: nagy öröm, hogy idén is sokan álltak már a segélyakció mellé és most, a kampány hajrájában is várják a hívásokat. A 1353-as adományvonalat tárcsázó és a segélyszervezet honlapján adományozók mellett a kommunikációs igazgató köszönetet mondott az egész évben tartó adománygyűjtésben és az Iskolakezdés együtt! segélyakció logisztikájában is segítséget nyújtó Magyar Posta Zrt.-nek. Gáncs Kristóf hozzátette: Ha így folytatódik az összefogás, akkor tanévkezdésig idén is mind az 1000 csomag eljut a magyarországi gyerekekhez, a Segélyszervezet intézményeibe, a segélykérő családok otthonába.

A csomagok összeállításában önkéntesekkel, az adományok célba juttatásában pedig logisztikával segítő Magyar Posta Zrt. képviseletében Panulin Ildikó, a vállalat szóvivője, Társasági Kommunikációs osztályvezető a sajtónyilvános eseményen kiemelte: „A Magyar Posta, mint az egyik legnagyobb magyar vállalat kötelességének érzi, hogy támogassa az ilyen akciókat, azaz segítsen a rászoruló családokon, különösen, ha gyerekekről van szó. Vállalatunk alapfeladata a csomagok kézbesítése, ezért természetes számunkra, hogy idén is mi visszük el a tanszercsomagokat a rászoruló gyerekeknek. Bízunk abban, hogy a Posta mostani és egész éves támogatása értékes segítséget jelent az Ökumenikus Segélyszervezetnek és a rászorulóknak egyaránt.”

A tanszercsomagok mai összeállításában és a rászoruló családhoz való eljuttatásában Kovács Koko István jószolgálati nagykövet és Wolf Kati énekesnő, a kampány arca is segített. A közismert önkéntesek együtt buzdítva összefogásra azt kérték, hogy aki teheti, hívja a 1353-as adományvonalat vagy adományozzon a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon.