Adományozás

Megkezdte a viharkárok felmérését Kadarkúton a Segélyszervezet

A hétvégére Somogyba érkező ítéletidő pusztítását követően megkezdte a viharkárok felmérését az Ökumenikus Segélyszervezet. Az egyik leginkább érintett kisvárosban, Kadarkúton, a szélviharral érkező tojás nagyságú jégdarabok több utcányi lakóingatlant tartoltak le, 303 épületet rongálva meg súlyosan, főleg a tetőzetet.

Az Ökumenikus Segélyszervezet megkezdte az ingatlanokban illetve ingóságokban esett károk felmérését, melynek során kiemelt figyelmet fordítanak a leginkább rászoruló célcsoportra, akik önerőből nem tudják megkezdeni a helyreállítást – tájékoztatott a helyszínen tartózkodó Nagy Ákos, az Ökumenikus Segélyszervezet hazai humanitárius programjainak vezetője. Hozzátette: a polgármesteri hivatal mellett koordinálnak a segítségnyújtásba bekapcsolódó állami és civil szervezetekkel is.

Az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtést indít a károsultak támogatására. A pénzadományokat online, bankkártyás adományozással itt, a honlapon, illetve a 11705008-20464565 számlaszámon, a közleményben „Hazai viharkár” megjelöléssel várják.