Összefogott a hazai gyógyszerésztársadalom

Az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos adventi Pénzadománygyűjtéshez csatlakozva, #támogatomazökumenikusokat címmel november 12-én indított adománygyűjtő villámakciót a Hungaropharma Zrt. A kezdeményezést a Vállalat gyógyszertári partnerei körében hirdették meg az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves, a járványhelyzetben különösen is hangsúlyos munkájának támogatására.

Idén még nagyobb szükség van az összefogásra, az elesettek megsegítésére, így bár nehezítő körülmények mellett, de a Hungaropharma Zrt.-nek sikerült ismét mozgósítani a gyógyszerészeket, ezúttal online gyűjtés formájában. Rövid időn belül, mindössze 2 hét leforgása alatt, újból kimagasló eredménnyel zárult az Ökumenikus Segélyszervezet és a Hungaropharma Zrt. adománygyűjtő akciója: a 100 ezer Ft-os támogatói jegyek megváltására 50 gyógyszerész jelentkezett. A befolyt összeget a Hungaropharma Zrt. megduplázta, így összesen 10 millió Ft gyűlt össze a segélyszervezet munkájának támogatására.

A Hungaropharma Zrt., a gyógyszerkereskedelem zászlóshajójaként, kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségtudat növelését, a rászorulók támogatását. Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Vállalat kapcsolata több éves múltra tekint vissza. Mint ismeretes 2018-ban például hagyományos jótékonysági árveréssel is egybekötött HungaroGálát szerveztek, mely alkalommal a gyógyszerészek és a Hungaropharma segítségével 18 millió Ft-ot sikerült összegyűjteni a nehéz körülmények között élők megsegítésére. Az akkori összefogás minden várakozást felülmúlt, a befolyt támogatásból az Ökumenikus Segélyszervezet rászorulók ezreinek tudott mosolyt csalni az arcára.

ökumenikus segélyszervezet