Adományozás

Sok kicsi jó helyre megy – adománykuponok a Tesco áruházakban

A Tesco vásárlói május 6. és június 2. között adománykuponok megvásárlásával támogathatják az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtő kampányát. A kasszáknál kapható 250 forintos kuponok eladásából befolyt összeget a Tesco a Segélyszervezet számára ajánlja fel, akik az adományból hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatását és felzárkózását segítik.

Egy gyermek számára a legfontosabb a biztonságos családi háttér és a boldog gyermekkor. Vannak azonban olyan rászoruló gyermekek, akiknek a felhőtlen gyermekkor nem adatik meg: sokaknál az egészséges fejlődéshez szükséges alapvető feltételek is hiányoznak, és már egészen kiskorban jelentős hátrányokat szenvednek társaikhoz képest. Sok nélkülöző gyermek számára elképzelhetetlen egy szakkör vagy egy edzés is, sokszor még a tanulás feltételei sem adottak, nem is beszélve az önfeledt nyaralásról. Az ő helyzetükre hívja fel a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet 2014 óta minden tavasszal meghirdetett Felhőtlen gyermekkor kampánya, amelyet a Tesco – a Segélyszervezet stratégiai partnereként – évek óta támogat adománykuponok értékesítésével. A kasszáknál május 6. és június 2. között megvásárolható 250 forintos kuponokból befolyt összegből az Ökumenikus Segélyszervezet hátrányos helyzetű gyermekeknek szervezett nyári táborait támogatják és jelentősen hozzájárulnak a szervezet adományokból működő Kapaszkodó programjához is. Utóbbi programnak köszönhetően országszerte több mint 2000 gyermek kap rendszeres segítséget egyéni és közösségi fejlesztő foglalkozások keretében a felzárkózáshoz.

Tavaly a Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtés során a Tesco vásárlói és a munkatársai – az ország legnagyobb adománygyűjtő csapataként – közel 34 millió forintot gyűjtöttek, míg a karácsonyi szeretet.éhség. kampányban több mint 66 millió forinttal segítették a Segélyszervezet munkáját.