Viharkár - Kaposvár
Segítek
Adományozás

Szolidaritási akció a bosznia-hercegovinai földrengés károsultjaiért

Még Magyarországon is érezhető, 5.7-es erősségű földrengés rázta meg április 22-én este Bosznia-Hercegovinát. Az emberi életet is követelő földrengés jelentős károkat okozott több más helyen is, köztük Mostarban és Ljubinje városában.

Az Ökumenikus Segélyszervezet azonnali 2 millió forintos gyorssegélyről döntött, valamint humanitárius szakértőket küld a helyszínre, akik hétfőn már be is kapcsolódnak a károk felmérésébe. Az újjáépítés támogatására formálódó nemzetközi összefogáshoz saját adománygyűjtéssel is csatlakozik az Ökumenikus Segélyszervezet: arra kérik adományozóikat, hogy aki teheti az online, bankkártyás adományozással awww.segelyszervezet.hu oldalon, vagy a 11705008-20464565 számlaszámon, a közleményben „Bosznia” megjelöléssel fejezze ki adományával támogatását a bajba jutott károsultak felé.

A célzott gyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet a földrengés következtében bajba jutott családok humanitárius támogatására, valamint a megrongálódott épületek rekonstrukciójára fordítja, a helyszíni felmérések alapján. A segélyakció megvalósításában a magyar karitatív szervezet ezúttal is évtizedes helyi partnerével, a Merhamet segélyszervezettel működik együtt.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az elmúlt három évtizedben számos alkalommal nyújtott humanitárius segítséget a balkáni országban. Legutóbb a 2014-es Szerbiát és Boszniát sújtó áradások utáni kapcsolódott be a humanitárius segítséget, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával jelentős szerepet vállalt az újjáépítés során is.

Segíts Te is a földrengés károsultjainak! Én is segítek