Adományozás

Téli tüzelővel segít Kárpátalján az Ökumenikus Segélyszervezet

A hideg idő beköszöntével folytatódik a tüzelő segélyakció Beregszászban és a járásban élő rászoruló nagycsaládosok, fogyatékkal élők és egyedül élő nyugdíjasok számára.

Az Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi központján keresztül folyamatosan segíti Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket támogató programokkal. Csak idén már több mint 2600 élelmiszer- és higiénés csomagot, valamint több mint 100 tonna biobrikettet osztottak ki az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének 2017-es felajánlásából, valamint a Segélyszervezet idén ősszel indított 20 napos pénzadománygyűjtő kampánya során befolyt adományokból a következő hetekben újabb rászoruló kárpátaljai családok részesülnek támogatásban, akiket az elmúlt években a kelet-ukrajnai harcok nyomán kialakult válság még nehezebb helyzetbe sodort, s a hideg téli hónapok miatt most újabb megpróbáltatások előtt állnak. A koraősszel megkezdett segélyprogram folytatásaként most támogatásban részesülő rászorulókhoz a szervezet beregszászi központjától viszik el az adományokat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet segélyakciójának keretében 250 beregszászi, illetve a járásban élő rászoruló nagycsaládos, fogyatékkal élő és egyedül élő nyugdíjas részesül egyenként 500 kilogramm biobrikett adományban. A házhozszállítás költségeit szintén az Ökumenikus Segélyszervezet állja, mely további segítséget jelent a rászorulóknak. A Segélyszervezet munkáját az Országos Adventi Adománygyűjtéséhez kapcsolódva a 1353-as adományvonalon (hívásonként 250 forinttal), valamint itt, a honlapon lehet támogatni.