Földrengés Szíriában és Törökországban - Segíts Te is!
Segítek
Adományozás

Töltsük meg együtt 1000 rászoruló gyerek iskolatáskáját!

Rászoruló iskolások javára indít országos akciót az Ökumenikus Segélyszervezet 

40 hívás a 1353-as adományvonalra most egy tanszercsomagot jelent  

Iskolakezdés együtt! címmel hetedszerre hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. A Segélyszervezet idén is gyermekenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. Célkitűzés, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen. Az összefogáshoz bárhonnan lehet csatlakozni a 1353-as adományvonalon, melyre minden hívás és SMS indításával 250 forintot lehet adományozni.

Megtölteni az iskolatáskát – esélyt adni a felzárkózásra

Egyszerű, de annál kifejezőbb módon mutatta be az Ökumenikus Segélyszervezet az idei Iskolakezdés együtt! akciójának lényegét a mai budapesti kampányindító sajtótájékoztatójukon. A 1353-as adományvonal számait üres iskolatáskákból megformázó installáció azt üzeni, hogy két héttel a tanévkezdés előtt még üres annak az 1.000 magyarországi rászoruló gyermeknek az iskolatáskája, akiknek beiskolázását iskolaszerek beszerzésével szeretnék támogatni.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója az adománygyűjtés részleteit és célkitűzéseit ismertetve elmondta, hogy az utóbbi években többször megismételt kutatásaik is alátámasztják azt a tényt, hogy szinte a teljes magyar lakosság megítélése szerint jelentős költségekkel jár az iskolakezdés, és amíg sokaknak nehezen, egy kisebb rétegnek vállalhatatlanul nagy teher a felmerülő költségek fedezése. A kommunikációs igazgató kifejtette, hogy míg egyes családok az élelmiszeren, mások a rezsiköltségen spórolnak tanévkezdéskor, vannak, akik a hitelük törlesztő részletét nem fizetik be ilyenkor időben. A nehéz anyagi helyzetű családokban gondot okoz az új ruhák, az iskolatáska, az írószerek, a tornafelszerelések beszerzése. A kommunikációs igazgató elmondta, hogy a legnagyobb veszély ilyenkor az, hogy megfelelő tanszerek hiányában a gyerekek félelemmel, szégyenkezve mennek iskolába, ami meghatározhatja a tanuláshoz való viszonyukat, jövőjüket. Éppen azért a Segélyszervezet akciója a legszegényebb családoknak szeretne segíteni, annak érdekében, hogy az iskolakezdés számukra se az eladósodásról, hanem a felzárkózás esélyéről szóljon. Az iskolakezdés költségeit jellemző számok arányában elmondható, hogy a Segélyszervezet iskolásonként adott 10.000 forintos támogatása jelentős segítséget nyújt a családoknak.

Gáncs Kristóf elmondta, hogy az 1000 gyermek, akinek az ökumenikusok szeptember 1-ig segíteni szeretnének, a Segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből lett kiválasztva a nyár folyamán, hogy mindegyikük személyre szabott és a szükséglete szerinti támogatást kaphasson. A terv megvalósításához nagy segítséget jelent, hogy a Herlitz Hungária Kft-től kedvezményes áron tudja beszerezni az Ökumenikus Segélyszervezet a minőségi tanszereket, amin felül a vállalat idén – a 1353-as adományvonal számait megformázó installációhoz is használt – 100 iskolatáska adományozásával is segíti a rászoruló gyerekeket. A program keretében a hazai 1000 rászoruló mellett több száz erdélyi, vajdasági és kárpátaljai magyar gyermek kap beiskolázási segítséget. Az augusztusi segélyakció mellett az Ökumenikus Segélyszervezet idén is vállalja, hogy a célként kitűzött 1000 gyermek 10 ezer forint értékben történő támogatásához szükséges 10 millió forinton felül beérkező összegből a szervezet országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban résztvevő, mintegy 2000 diák felzárkózását támogatja egész évben.

Így lehet csatlakozni!

Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni. Már él a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565 számlaszámon lehet csatlakozni a felhíváshoz. A közlemény rovatban feltüntetve: Iskolakezdés együtt. Szintén elérhető már a Segélyszervezet innovatív online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. Idén is a gyűjtés stratégiai partnere a Magyar Posta, így a nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

Széleskörű összefogás: sok kicsi sokra megy

Wolf Kati hetedszerre az Iskolakezdés együtt! kampány arca. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy évről-évre arról bizonyosodik meg, hogy az ilyenkor átadott, személyre szabott tanszercsomagok nemcsak óriási örömet jelentenek a gyermekeknek, de valódi esélyt is nyújtanak a felzárkózásra.

Az ismert énekesnő és a sajtótájékoztatón szintén jelenlévő Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó ezután közösen buzdítottak összefogásra. „Az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseként sokszor volt már alkalmam megtapasztalni azt, ahogy a 1353-as adományvonalra érkező hívásokból kézzelfogható, valódi segítség lesz. Mindenkit kérek, hogyha teheti - akárcsak egyetlen hívással is -, de csatlakozzon az összefogáshoz, hiszen sok kicsi sokra megy!” – mondta a bajnok sportoló.