Földrengés Szíriában és Törökországban - Segíts Te is!
Segítek
Adományozás

Vasárnap indul az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos fővárosi szeretetvendégsége

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezi hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégségét. Hat napon át, december 18. és 23. között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára. A szeretetvendégségen az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat.
ökumenikus segélyszervezet

A segélyakció első napján, december 18-án, vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségébe Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató mellett önkéntesként bekapcsolódik Wolf Kati énekes, Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó és Katus Attila sportaerobik világbajnok. A hat napos melegétel-osztás első két napjának megvalósulását az E.ON Hungária Csoport 5 millió forinttal támogatja. A rászorulók fogadásába a vállalatcsoport önkéntesei is bekapcsolódnak. A szeretetvendégségbe érkezők ma a sült kolbász és rizi-bizi mellé savanyúságot, kenyeret, süteményt, gyümölcsöt és szaloncukrot is kapnak.

„Törődjünk egymással, figyeljünk oda azokra, akiknek segítségre van szükségük – ezzel a szándékkal érkeztek önkénteseink az ételosztásra, és ezért a célért dolgozunk együtt egész évben a Segélyszervezettel partnerségben. A szeretetvendégség nem pusztán laktató meleg ételt kínál, hanem gondoskodást és odafigyelést is, hogy egy kis kedvesség jusson az ünnepek közeledtével minden gyermeknek, nagycsaládnak, idős vagy nélkülöző embernek” – mondta el a kezdeményezés kapcsán Losonczi Gergely, az E.ON Hungária Csoport vállalati kommunikációs vezetője.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: „A karácsony előtti szeretetvendégség évtizedek óta része segélyszervezetünk ünnepi segélyakciósorozatának, de talán még soha nem volt ennyire fontos, mint ebben az évben, amikor a megélhetési költségek emelkedése miatt még több család számára lesz nehéz a karácsony. Nagyon hálásak vagyunk támogatóinknak, adományozóinknak és önkénteseinknek, hogy a nehézségek ellenére is együtt segítenek velünk, és hogy az összefogás erejével emberek ezreinek ünnepét tehetjük szebbé!”  

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet országos Adventi Adománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni!  Az adományvonalra 1 hívás 250 forint, így 6 hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak!