Sajtóközlemény, Budapest, 2019. december 13.

Az elmúlt napokban többen jelezték felénk, hogy szervezetünk határontúli segélyakciójáról szóló híreket elferdítve hamis nyilatkozatokat és hamis információkat tartalmazó álhírek jelentek meg különböző álhíroldalakon és onnan indulva a közösségi médiában.

Különösen is szomorúnak tartjuk, hogy vannak, akik egy adventi segélyakciót politikai provokációra, feszültségkeltésre használnak fel, olyan mondatokat adva jószolgálati nagykövetünk szájába, melyek sosem hangzottak el.

Szervezetünk – alapvető célkitűzéseivel összhangban – alapítása óta támogat határon túli rászorulókat a magyarok lakta területeken, célzott segélyakciókkal. Ezen segélyakciók mértéke a hazai segélyprogramjainkhoz képest töredék csupán; munkánk fő fókusza természetesen a magyarországi nélkülözők és bajbajutottak támogatása az év 365 napján. Ezzel ellenkező látszat keltése egyértelműen rossz indulatú, manipulatív álhír.

Hagyományos erdélyi segélyakcióinkkal kapcsolatban a hiteles információk, honlapunkon, az alábbi linken olvashatók: