Adományozás

Egy hónap telt el az orosz-ukrán háború kitörése óta. Segélyszervezetünk a hazánkba érkező menekültek támogatása mellett kezdettől fogva kiemelt hangsúlyt helyez az ukrajnai belső menekültek és a háború miatt nehéz helyzetbe került helyi lakosság támogatására.

Segélyszervezetünk 30 éves történetében is kiemelkedő az a határokon és szektorokon átívelő összefogás, ami elindult a háború miatt menekülők és nélkülözők segítésére. Az elmúlt 4 hétben jelentős szerepet vállaltunk az úton lévő menekülők támogatásában, a határ mindkét oldalán, segítség pontokat működtetünk Asztélynál, illetve a Liszt Ferenc Repülőtéren, részt veszünk a BOK Csarnokban kialakított fogadó központ karitatív szolgáltatásainak működtetésében is.

Hazánkba érkező menekültek számára telefonvonalat hoztunk létre, ahol anyanyelvükön kapnak segítséget a szállástaláláshoz. Több központunkat is megnyitottuk a menekültek számára, ezenfelül pedig több hotellel is együttműködünk, így nagy számban helyezünk el segítséget kérő családokat.

A hazánkba érkezők támogatása mellett segélyszervezetünk munkájának súlypontját kezdettől Ukrajnába helyezte, hiszen bár Kárpátalján, illetve Nyugat Ukrajna nagy részén békesség van, de a háború eleje óta folyamatosan érkező belső menekültek ellátása egyre nagyobb feladatot jelent. Kárpátalján a belső menekültként száma már elérheti többszázezret. Magyarország Kormányával szoros együttműködésben, illetve a Viktor Mikita kárpátaljai kormányzóval történt megállapodással összhangban egyedülálló mértékben juttatottunk el Ukrajnába hiánypótló élelmiszer és higiéniás cikkeket tartalmazó szállítmányokat az első hónapban.

Segítsünk együtt a háború elől menekülőknek! Én is segítek!