Adományozás

Segélyszervezetünk juttatja el a magyar kormány humanitárius segélyszállítmányát Ukrajnába. A Budapestről induló kamionok közül héttel tartós élelmiszert és higiéniás cikkeket, míg további három kamionnal a kormányzat által a szomszédos országnak felajánlott lélegeztető gépeket szállítanak.

A nagyszabású segélyszállítmány elindításánál jelen volt Lévai Anikó, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Lehel László, szervezetünk elnök-igazgatója.

Lehel László elmondta, hogy a mostani 10 kamion adomány a Wáberer’s szállítmányozó vállalat logisztikai támogatásával jut el a határ ukrán oldalára. Szervezetünk beregszászi, ungvári és lembergi központtal, raktárkapacitással végzi humanitárius munkáját, nemcsak kárpátaljai, hanem ukrajnai területeken.

Helyi munkánkat egy ukrán civil szervezetekből álló hálózat is segíti, mely szervezetünk támogatásával, szervezésében jött létre a korábbi években. A következő időszakban heti 4 kamion szállítmányt tervezünk indítani Magyarországról a háborútól szenvedők megsegítésére.

Segítsünk együtt a háború elől menekülőknek! Én is segítek