Adományozás

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 2018-ban azzal a céllal nyitotta meg a dunavarsányi Idősek Gondozóházát, hogy az időskorúak és 18. életévüket betöltött, önmagukról gondoskodni nem tudó személyek számára komplex segítséget és korszerű ellátást nyújtson. A megnyitása óta folyamatosan nőtt az érdeklődés a szolgáltatásokra, ezért 2020-ban közel 50 fő ellátására kezdte bővíteni az intézmény meglévő kapacitását. A Budapesti Elektromos Művek Zrt. 2020-ban 10 millió forint támogatással járult hozzá a Gondozóház fejlesztéséhez. A Segélyszervezet nagy hangsúlyt fektet a fenntartható energiafelhasználásra is, ezért korszerű fűtési technológiák integrálásával tudta csökkenteni az intézmény rezsi költségeit, illetve egy elektromos autó töltőállomás is kialakításra került, hogy a szolgáltatáshoz kapcsolódó szállítási munkák is zavartalanul tudjanak működni.

A Budapesti Elektromos Művek Zrt. 2005 óta közel 130 millió forint támogatással járult hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenységéhez.

10 millió forint támogatás a Boldogkőújfalun működő Jelenlét Pont épületének kialakítására

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldogkőújfalu a Gönci járás egyik leghátrányosabb helyzetű, szolgáltatáshiányos települése, ahol az Ökumenikus Segélyszervezet 2018. óta működtet Jelenlét Pontot, hogy folyamatos szakmai jelenléttel és komplex szolgáltatások biztosításával segítse a régióban élő hátrányos helyzetű családok felzárkózását, illetve integrációjának előmozdítását.

2020-ban a vállalat 10 millió forintos támogatásával megkezdődött a Jelenlét Pont új helyszínének kialakítása, amely tervezésénél nagy hangsúlyt kapott a környezettudatosság és a fenntarthatóság, ezért az épület villamosenergia-ellátása napelemekkel egészül ki, illetve a keletkező szennyvíz kezelése biológiai szennyvíztisztítóval fog megvalósulni. Az épület felújítása várhatóan 2021. nyarán készül el.

Az ÉMÁSZ Nyrt. elkötelezett támogatóként 2012 óta több, mint 100 millió forinttal járult hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenységéhez.