Adományozás

10 millió forintnak megfelelő humanitárius segélyt ajánlott föl az Izraeli nagykövetség segélyszervezetünknek, hogy Magyarországról Ukrajnába szállítsuk.

A több mint 13 tonna súlyú segélyszállítmány többek között tartós élelmiszereket, valamint higiénés szereket tartalmaz. Az 1000 csomagnyi felajánlást a beregszászi központból osztjuk majd szét, nagyobb része a kárpátaljai járásokba kerül, kisebb része pedig a lembergi központban kerül szétosztásra.

A segélyszállítmány átadásánál jelen volt Yacov Hadas-Handelsman Izrael magyarországi nagykövete valamint Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

A nagykövet hangsúlyozta: mivel a szükségletek a háború elhúzódásával egyre nőnek, ezért Izrael a jövőben még több segélyszállítmány eljuttatására készül, amiben számít a Segélyszervezet további együttműködésére.

Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója megköszönte az Izraeli nagykövetségnek az adományokat. Elmondta, megtiszteltetés, hogy Izrael az Ökumenikus Segélyszervezetet választotta partneréül.

Segítsünk együtt a háború elől menekülőknek! Én is segítek
ökumenikus segélyszervezet